Заловиха българската ромка, избягала от затвора "Ребибия" в Рим

Бегълката била дегизирана с перука и черни очила, за да не бъде разпозната

Италианските власти заловиха ромката с българско гражданство, която избяга от затвора „Ребибия” в Рим в петък. Веднага след това пак я отведоха там. Според медиите карабинерите я разпознали в неделя вечерта на централната гара Термини по време на редовните си контролни проверки в района, пише "24 часа". Жената носела перука и черни очила, за да не бъде разпозната.

Според властите през дните на бягството си ромката скитала из града, почти не била спала и се хранела в заведение за фастфуд. 

Въпреки, че се представя с три различни имена, за нея се смята, че е на 32 г. и че истинското й име е Петя Динкова Богданова. Тя бе търсена с европейска заповед за арест и екстрадирана от Германия в Италия заради 4-годишна присъда за кражба и обир. В миналото действала винаги с помощта на свои сънародници.

В изявление пред осведомителната агенция Кронос шефът на Националната федерация за сигурност в Лацио Масимо Костантино изрази задоволство от работата на карабинерите, заловили българката. «Сега затворничката ще може най-после да изтърпи наказанието си», каза Костантино.