Закопчаха шеф в Специализирания отряд за борба с тероризма

Лицето е задържано с полицейска мярка

Задържан е служител на Специализирания отряд за борба с тероризма за искане на откуп за откраднат автомобил. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Служителят е на ръководно ниво. Автомобилът е "Мерцедес". Няма как да кажа каква сума е поискана, има образувано досъдебно производство, заяви Иванов.

Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп за автомобил. Направена е съответната подготовка за контролиране на срещата. Направен е констативен протокол, описани са паричните средства. Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Тъжителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор, е било задържано. Уведомен е следовател, докладваха ми на мен и уведомих министъра на вътрешните работи, Лицето е задържано с полицейска мярка. Следователите, разследващите и оперативните са на среща при наблюдаващия прокурор. Там най-вероятно ще се вземе решение какви действия да бъдат предприети спрямо служителя, коментира главният секретар на МВР. Извикахме командира на СОБТ. Започваме проверки, каза още Ивайло Иванов.