Задържаха трима, запалили колата на шефа на пловдивския затвор

Разследването по случая продължава

Снимка: 24 часа

Снимка: 24 часа

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа трима души за палежа на автомобила на началника на Затвора в Пловдив и на началника на група „Надзорно-охранителна дейност“. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Илиян С., на 55 г., Александър Г., на 39 г., и Цветелин К., на 25 г., за това, че първите двама, като подбудители, а третия като извършител, умишлено запалили чуждо движими имущество – престъпление по чл. 330 ал. 1 във връзка с чл.26 ал.1 във връзка с чл.20 от Наказателния кодекс.

Тримата са привлечени като обвиняеми, за това, че на 18 септември 2017 г.,в гр. Пловдив, умишлено запалили лек автомобил, марка „Опел Кадет“, собственост на Стефан Георгиев, началник на група „Надзорно-охранителна дейност“ в Затвора в гр. Пловдив, и на 30 ноември 2017 г., в гр. Пловдив, умишлено запалили лек автомобил, марка „Опел Фронтера“, собственост на Началника на Затвора в гр. Пловдив - Божил Иванов.

Те са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес, 4 декември 2017 г,. Районна прокуратура-Пловдив внася искане в съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо тримата обвиняеми.

Разследването по случая продължава.