Йорданка Фандъкова: Няма да допусна хора, които са замесени в далавери, да ми дават фалшиви оценки

Политически сили, които сега ни обвиняват в "застрояване" на Борисовата градина, са раздавали имоти на калпак

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

Не мога да допусна хора, които са замесени в далавери, сега да ми дават фалшиви оценки. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкция на ул. „Каменоделска“.

„Аз не мога да приема, слушам всички специалисти, хора, участвали в управлението преди години и оставиха София в състояние, в което ни се налага абсолютно навсякъде да влизаме, да изграждаме канализация, да реконструираме улици и паркове, сега да спекулират и коментират“, посочи тя. Фандъкова отбеляза, че по същия начин е имало неверни твърдения и за устройствения план на Борисовата градина. „Заявила съм, че в Борисовата градина няма да допусна строителство. Няма да допуснем разширение, независимо, че политическите сили, които коментират въпроса са раздавали на „калпак“ имоти“. Правим всичко възможно да защитим“, поясни тя. Йорданка Фандъкова отбеляза, че единствено може да бъде възстановена къпалнята „Мария Луиза“. „Не мога да допусна хора, които са замесени в тези далавери, сега да ми дават фалшиви оценки. Проектът все още е този на архитект Ковачев. Знаете, че днес изтича срокът за подаване на становища и предложения от страна на гражданите. Предстои те да бъдат обобщени и представени“, обясни кметът. „Проектът, който ще бъде одобрен от Столичния общински съвет, това ще бъде подробния устройствен план на Борисовата градина“, поясни тя. 

Заместник- кметът Дончо Барбалов коментира, че при ремонта бул. „Искърско шосе“, който започва на 22 юни, ще се работи и по бул. „Асен Йорданов“. „Пътят има нужда от сериозен ремонт. Всеки, който мине оттам ще се убеди, че това е крайно наложително. Започваме работа в събота“, добави той. По думите му в най-топлите месеци ще се работи и по бул. „Монтевидео“, а по бул. „Линкълн“ ремонтите текат. „По бул. „Житница“ също се работи, защото знаете, че есента трябва да стартира третият лъч на метрото. Там имаше известно забавяне, но към момента то е отстранено“, уточни зам.-кметът. Барбалов каза още, че на места, където се сменя подземна инфраструктура, е нормално да възникват проблеми ситуации.