Йорданка Фандъкова: Мой принцип е – не плащам нито лев за недобре свършена работа

Мога да уверя хората, че всички механизми на контрол са предприети по отношение на ремонта на ул."Граф Игнатиев"

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

Ремонтите в София се наблюдават под лупа. Тоест, има постоянен контрол. Моята задача е – от една страна, да стане добре и второ – да не платя нито лев за недобре свършана работа. Това обяви в студиото на Нова ТВ кметът на София Йорданка Фандъкова, на която граждани поискаха оставката заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ и площада пред храма „Св.Седмочисленици“.

Аз съм доказала, че съм абсолютно безкомпромисна към фирмите, с които се сключват договорите. Те търпят безкомпромисни санкции, които им се налагат заради недобра свършена работа. Мен ме ядосват единствено пропуските в работата на тези фирми, а не снимките, които правят гражданите. Много важно е в процеса на строителство да наблюдаваме и контролираме ремонтите в целия град. Но моля хората да знаят, че нито един участък от „Граф Игнатиев“ не е завършен. В същото време върви санкцията срещу фирмата за всеки просрочен ден. Всички механизми на контрол са предприети. Затова поканих и експертите от УАСГ. „Контролът на контрола“ се извършва именно от доказани професионалисти от УАСГ и  смятам, че той ще бъде направен  в интерес на града и хората. Затова моля – нека да приключи ремонтът, а не гражданите да се предоверяват на естетическите критерии, които се внушават от медиите, обърна се от ефира към хората кметът на София.

Фандъкова изтъкна, че хората много помагат с техните сигнали. Но не може да се съгласи с упреците, които отправят политически сили, довели София до разруха София, сега да обвиняват, че сегашната управа на града руши българската столица.

Кметът на столицата обясни, че сега предстои да се състои конкурса за реновиране на площада пред църквата "Света Неделя". Фандъкова се надява той да бъде направен по най-добрия начин, като в него реално могат да участват както утвърдени архитектурни бюра у нас и в чужбина, така и млади архитекти.