Йорданка Фандъкова: Инвестираме над 90 млн. лв. в образованието през 2019 г.

Столичният кмет заяви, че в ремонтирани училища няма достатъчно деца

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

"Тази година инвестираме над 90 млн. лв. в образованието". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на 86 ОУ "Св. Климент Охридски" във Владая, предаде  "Фокус".

"Това е мащабен ремонт в много голямо училище в кв. "Владая", добави тя. Фандъкова каза още, че в училището учат много малко деца. "За съжаление, тук учат 120 деца при капацитет 500, но за тях е изключително важно да учат в добри условия", поясни кметът. Тя заяви, че за нея образованието и грижата за децата са водещи. По думите ѝ парите, които са инвестирани, са от различни източници: общинския бюджет, оперативна програма "Региони в растеж" и от Националния доверителен Екофонд, като кметът на София благодари на представителя на Екофонда.

"Само в район "Витоша" имаме две училища, за които сме спечелили проекти по Екофонда", каза Фандъкова. Тя обясни какво точно се ремонтира в училището. "Подменя се осветление , подменя се отоплителна инсталация, санира се и дограмата се подменя, за да може да се получат добри условия и да не се налага да спираме учебни занятия", каза още тя, като поясни, че още едно училище в този район е предвидено за саниране по Националния доверителен Екофонд.