Взривиха символа на соц-лукса, апетитната хапка за стари и нови силни на деня

Хотел "Астория" на Златни пясъци бе сринат със земята за по-малко от 4 секунди

Един от най-известните, емблематични хотели на първа линия на Затни пясъци - "Астория", вече е минало. Контролиран взрив го сравни със земята за по-малко от 4 секунди, за да бъде построен нов на същото място, съобщава "24 часа".

Построеният преди 55 години хотел "Астория", досега символ на соц-лукса, ще порасне в пъти, ще качи звезди и ще носи чужд бранд, Проектът е на една от най-големите строителни компании - "Хидрострой" на Велико Желев, който в партньорство с варненския бизнесмен Милен Райков го е купил още преди седем години, но отскоро двамата са придобили и съседния терен. 

Историята на "Астория" е пълна с имената на старите и нови силни на деня предприемачи: започва с приватизация от братя Джанкови и минава през сделка със силния при Иван Костов Славчо Христов. И докато техните империи се стопяват през последното десетилетие, на хоризонта се извисява нов печeлещ. През пътни държавни и общински поръчки "Хидрострой" започва да расте от Варна, разпростира се в Северна България, след като през 2016 г. купи до тогава свързваната с Делян Пеевски "Водстрой 98", се превърна в групата с най-висок оборот в сектора, пише capital.bg.