Астрологът Ивелина Пенчева: Очаква ни болезнен, авариен и травматичен период

Ивелина Пенчева

Ивелина Пенчева

2018-а ще е поредната трудна година, в която ще продължава да властва духът на промяната, прогнозира пред Faktor.bg астрологът, който разчита тайните на небесните тела 

Ивелина Пенчева е икономист по образование и астролог по призвание. Известна е и като Рейки Мастер. Нейната любов са не само Рейки, но и енергиите Изис Сейким, Рейки на виолетовия пламък и още други, в които е посветена.

Интервю на Филипина Бондокова

- Г-жо Пенчева, защо заменихте икономиката с астрологията?

- Астрологията е най-мощната наука, която дава сто крачки напред пред много земни науки. Има една мъдра пословица: “Вярата започва там, където свършва знанието.” Знанието идва при мене вече от 22 години. Пътят на живота ми е тройка, което като мисия на живота ми означава себераздаване. В хороскопа ми също са заложени качества на учител и посланик на знанието, което искам да споделям с другите хора. Преди пет години се реших на важната стъпка да приключа с кариерата си като икономист и да се отдам на астрологията и писането. Искрено се надявам, че съм помогнала на доста хора да се ориентират и да открият своя път. Поне така са ме уверявали повечето от тях. Астрологията е приложима във всяка област на човешката дейност и въобще във всичко, което ни обкръжава. Може смело да се каже, че това е универсална наука, изучаваща световните порядки. Ако денят се познава от сутринта и ако прогнозата е, че ще вали, човек взема чадъра си, за да не се намокри. По същия начин човек може да бъде предупреден за бъдещите събития, които евентуално могат да му се случат. Често се казва: “Предупреден, значи въоръжен.” 

- Всеки от нас се интересува - има ли съдба и предопределеност? Какво ни дава хороскопът?

- Времето на раждането на човека определя свойствата на енергията, която ще го съпътства в продължение на целия му живот. Хороскопът помага да се подготвим за неизбежното, да съзрем промените, които ни предстоят и да коригираме това, което можем. Да узнаем за своите слабости и ако не можем напълно да се избавим от тях, то поне да поработим върху им и да ги смекчим в някакъв вариант. От хороскопа на всеки човек можем да узнаем особеностите на физическото тяло, спецификата на темперамента и характера, способностите и възможностите, инстинктите и характерните реакции на вътрешни и външни събития, особености и противоречия, различните тенденции. Всички те определят важни събития и развитието на индивидуалността през целия жизнен път. Моментът на раждане има определящо значение, тъй като точно тогава се задейства програмата, която човек е длъжен да реализира през жизнения си път. Моментът на зачатие е също важен, понеже тогава се залага самата информация. Необходимо е човек да знае своята програма, за да може да извлича от нея своите уроци, за да си прави своите изводи. Нищо в живота не е случайно. Всичко е следствие на цяла верига от събития, които преди това са се случили. Астрологията може да даде представа за събитията, които човек привлича към себе си през живота си в съответствие с програмата, заложена по рождение. Може да се прогнозира даже времето на събитията. 

-  Вярно ли е, че смъртта обича да издебва около рождената дата?

- Да, за съжаление. Огромна е статистиката, която доказва това. Има и по-лошо - смъртта близо до рождената дата може да бъде не само естествена, а и нелепа, трагична, непредсказуема. Даже ако няма пряка опасност, то към този ден трябва да подходим с внимание и разбиране към тънките настройки на загадъчния Космос. В много случаи близо до рождения ден се промъкват съдбовни събития, които не е лесно да се преживеят. В хороскопа това е преминаването на Слънцето през ХІІ и І дом. Именно тези два дома определят трудно или леко ще преживеете своя рожден ден. Ако там са разположени някои от тежките планети като Марс, Сатурн, Уран, Нептун или Плутон, значи вие се отнасяте към категорията хора, които в пределите на тези два месеца - преди и след рождения ден, сте най-уязвими. Руският поет Николай Рубцов починал драматично на 19.01.1971 г. - две седмици след като отбелязал своята 35-годишнина (удушен е от младата поетеса Людмила Дербина – б.р.). Неговият І дом е пренаситен с планети - Луна, Меркурий, Марс, Сатурн и Уран. Това е служило за верен признак, че има сигнал за опасност около рождения му ден. Друг пример е ранната смърт на Франц Кафка, който е роден на 3 юли 1883 г. и е починал на 3 юни 1924 г. от скоротечна туберкулоза. В неговия ХІІ дом също има разположени няколко планети и е трябвало да очаква ударите на съдбата в месеца, предшестващ рождения му ден. Българският политик Андрей Луканов, който е роден на 26.09.1938 г., е убит на 02.10.1996 г. Съществуват множество примери за подобна участ. Така се получи даже и с българския астролог Иван Станчев, дори собствения ми баща си отиде от този свят на 21-я ден след рождения си ден. Универсалното правило е такова: за знаците, при които Асцендентът (определя се от часа на раждане) се движи бързо (Козирог, Водолей, Риби, Овен, Телец, Близнаци), най-опасен месец е след рождения ден. За знаците, при които Асцендентът се движи по-бавно (Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец) – месецът преди това. Във всеки случай през този опасен период е необходима повече предпазливост. И накрая - не се плашете: на когото каквото му е писано, не може да се избяга от съдбата! 

- Ако човек се премести да живее в чужбина, променят ли се координатите на звездната карта и предначертаните събития?

- Една от техниките за предсказване на бъдещето е направата на соларен хороскоп. За разлика от рождения, който се изготвя за точното място на раждане, соларната карта се създава за мястото, където ще посрещнем рождения си ден. Ако видим на нея, че ни предстои нещо лошо да се случи, то съществува начин да го избегнем, но много малко хора могат да си го позволят, защото излиза доста скъпо удоволствие и не е по възможностите на всеки. Изчислява се предварително къде е подходящото място да посрещне човека рождения си ден, но то трябва да е достатъчно далече от родния град, което тук за нашата страна и разстояния е невъзможно. Трябва да отиде в чужбина, за да се променят достатъчно координатите на новия хороскоп и така да се променят събитията. Създаваме нов цикъл. Промяната на мястото на посрещане на рождения ден, може да промени предначертаните годишни тенденции, ако не ни харесват. Но ако променим едно, то ще се появи нещо друго, което ще трябва да преживеем. Има ли негативна тенденция, може да избегнем дадена ситуация, но тази енергия ще се трансформира в друго събитие, от което няма да можем да избягаме. Има някои от нашите родни звезди, които са прибягвали до този вариант. Бях чела за Гала, че отишла чак в Париж, по същия повод и Венета Райкова, има и други. 

- В книгата „Тайнството живот“ Вие пишете за друга система за прогнозиране в зависимост от това през кой ден от седмицата се е паднал рожденият ни ден през текущата година. 

- Всеки ден от седмицата отговаря на определена планета. В зависимост от това, в кой ден се пада рождения ни ден през съответната година, можем да си направим сами прогноза каква ще е тя до следващия рожден ден. 

Така например, ако се падне в понеделник, ще бъде под влияние на Луната, която ще ни направи по-емоционални и раними от обикновено. Луната управлява сферата на дома и семейството, така че по-голяма част от вниманието ще бъде насочено там. Засилване на интуицията. Ще ни предстоят силни емоции. Всякакви дреболии ще влияят на настроението ни, ще реагираме на всяка критика. Може да предвещава пътуване, нов дом, но може и обратното да стане. 

Ако рожденият ни ден бъде във вторник, то годината ни ще бъде като екшън под управлението на Марс – мъжкия принцип. Предразполага към безпокойство, нетърпение, раздразнителност, агресивност, следване на поривите. Добре ще бъде да направляваме енергията и да използваме съзидателната й сила вместо разрушителната. Марсовата година е подходяща за ремонти, строителство, занимания със спорт. Трябва да сме внимателни, защото Марс дава излишна импулсивност и води до нещастни случаи, инциденти. 

Ако последният ви рожден ден се падне в сряда, то годината до следващия ви рожден ден ще бъде под покровителството на Меркурий. В неговата година няма да ви бъде студено и самотно. На рождения си ден ще получите мощен заряд енергия, с която можете да реализирате проектите си. Ще се справите с лекота с всякакъв род проблеми. Ще бъдете повече общителни от досега, лесно ще се запознавате с нови хора, ще създавате приятелства. Меркурий дава подвижност и променливост. Под негово влияние човек е способен да остави това, към което е бил привързан цял живот - да продаде дом, да изхвърли стари вещи, да промени работното си място. Не трябва много да се вярва на обещанията на хората, чийто последен рожден ден се пада в сряда. Плановете, настроението, чувствата на човек в такава година се менят често. 

Ако рожденият ден се падне в четвъртък, предстоящата ви година ще бъде управлявана от Юпитер – планетата на разширението. В такава година човек може да постигне много. Тъй като Юпитер има силно магнитно поле, може да възникне усещането, че привличаме проблемите към себе си. Всички възникнали проблеми са опасни, тъй като могат да придобият големи размери, а малката радост да се превърне в голямо щастие. По възможност да избягваме да влизаме в спорове и изясняване на отношенията. Това ще продължи дълго и може да донесе само усложнения. Благоприятства ученето, разширява съзнанието. Може да си намерите добра работа, да отидете на дълго пътешествие. 

Ако рожденият ви ден се падне в петък, значи, че цялата година ще бъдете под влиянието на Венера - планетата на любовта, и тя ще дава фон на годината. В нея може да срещнете любовта. Акцентира се върху потребностите на тялото. Нараства апетитът, затова трябва да внимавате с яденето и опитването на вкусотийки. Благоприятно време за ново обзавеждане или смяната му, за смяна на гардероба, прическата, изобщо външния вид. Често точно тогава човек предприема подобни промени. 

Ако посрещнете рождения си ден в събота, то попадате под влиянието на Сатурн – планетата на ограниченията. Ще бъдете повече сериозни, отговорни и дисциплинирани, но ще бъдете подложени на редица изпитания, ще срещате не малко затруднения и пречки, които трябва да преодолявате. Отношенията ще бъдат повече консервативни. 

Ако рождения ден се падне в неделя, нейният управител е Слънцето. То ще зададе фона на предстоящата година. Може да се очакват радостни събития, настроението ще бъде по-ведро и весело. Още може да донесе повишение, успех в начинанията. 

На астролозите е известна и друга интересна закономерност за връзката на първите 12 дена след рождения ден и събитията през предстоящата година. Както изкараш рождения си ден, такава ще бъде и цялата ти година. Първия ден показва събитията от първия месец, втория ден на втория месец и т.н. Трябва да сме много внимателни в самия ден и следващите единадесет дни, които последват.

- Съществува ли "Сатурнова дупка" и какви опасности ни дебнат около рождения ден?

- Всъщност такова понятие като „Сатурнова дупка” в астрологията не съществува, но като израз е често срещан в езика на народопсихологията. Астролозите го наричаме Сатурнова криза. Астрологията се тълкува чрез символичен език и е свързана с митологията. Планетите носят имената на древногръцките богове и богини. В края на своята лична житейска драма Сатурн (Кронос) е затворен от своя син в мрачен затвор в най-далечното кътче на земята. Когато се намираме в последния период преди рождения си ден, който е отреден на Сатурн, ние също символично попадаме в собствения си вътрешен затвор и изживяваме своите угризения и психологични комплекси. Около рождения си ден всички се чувстваме слаби, поизнервени, имаме усещането, че не ни върви в нищо, лесно се ядосваме от дреболии, депресираме се. Имунитетът ни намалява. Много често точно в месеца преди рождения си ден даже се разболяваме. Добре е по-малко да общуваме през това време с други хора, защото ставаме възприемчиви към чуждите енергии. Чувстваме освен упадък на силите, неопределеност и колебливост в плановете, обзема ни необяснима ипохондрия, плачливост, влизаме в чести спорове с околните, нежелание да прибавим още една година към възрастта си. С една дума, човек наистина се чувства сякаш е попаднал в черна дупка и понеже е в Сатурновия период, от тук идва и израза Сатурнова дупка. 

Когато Слънцето преминава през 12-и дом, който се активира, се засяга и 6-и дом - свързан със здравето. Затова са възможни заболявания от вирусен и инфекциозен характер, а при хронични заболявания се наблюдава изострянето им. Повече по темата за времето около рождения ни ден и Сатурновите кризи може да се прочете в книгата ми „Тайнството живот”. 

- За какво да внимаваме, така че през следващата година да преминем през Сатурновата криза по-леко?

- За да преминем по-леко през Сатурновата криза, е добре да спазваме следните правила: импулсивността, инициативността не се приветстват. Това е време, в което трябва да се освободим от всичко старо, излишно; всичко, което ни тегли назад; от хора и връзки, които пречат на развитието ни; от работа, която не ни носи нужното удовлетворение. Да се избягва вземането на съдбоносни решения, защото човек тогава по-лесно се депресира и не разсъждава съвсем трезво. Никакви нови договори, планове или предложения да не се осъществяват. Да не се започва нова дейност, освен ако не е за сметка на старата. Да не се предприема нищо ново, нито нова работа, нито нова връзка. Във всичко да се подхожда внимателно, предпазливо. През този период е желателно повече време да спим, да почиваме, да си вземем отпуск, да прекарваме повече време в уединение, да четем или препрочитаме някоя интересна книга. Да отделим време за водни процедури – вана, сауна, басейн. Да се заемем с медитация. Добре е да се пие повече вода и да се чисти организмът от натрупаните отрови с клизми. Уморени сме от обществото и колкото повече продължаваме да контактуваме с хората, толкова повече се излагаме сами на удари. Можем да прихванем вирусни заболявания, да станем обект на предателства, измами. Добре е да се посетят култови свещени места, манастири. Може да чувстваме по-силна връзка с починали хора чрез сънищата си, затова е добре да посетим гробището.

- Нашата страна е под знака на Козирога. Какво е важно да знаем от гледна точка на астрологията?

- България е под знака на Козирога, което ни прави твърди и устойчиви на всякакви превратности. Управител на Козирог е Сатурн - планетата на кармата. Успехите при нас винаги ще закъсняват, ще има известни трудности, пречки и конфликти, преди да се осъществи нещо по-добро. Сатурн често разваля всички работи. Планетата се свързва с костната система, кожата, зъбите, жлъчния мехур и далака, черния дроб и червата. Затова често страдаме от тези болести. Българите обичаме да разсъждаваме много, често сме подозрителни, обичаме винаги да спорим и да философстваме. Това са все Сатурнови качества. Сатурн придава философски дух. Най-характерната черта на българите е нашата упоритост. 
Буквата Б е втората в азбуката. Не е силна буква. Податлива е на влиянието на заобикалящите букви. Показва мъчнотиите, спънките, препятствията, които човек среща на пътя си. Но тя на нас, българите, дава обаче търпение и дружелюбност. 
 Едни от най-типичните ни български качества са, че сме много гостоприемни, много сърдечни и отзивчиви, макар че сега в тези трудни времена малко нещата се промениха. Хората се свиха. Обичаме природата, планините, земята и живота на село. Държим на морала и традицията, на семейния уют, на ритуалите. Какви сме ние, българките? Много грижливи и обичливи майки. Това са добрите ни черти. Негативните са, че сме доста емоционални, сприхави и избухливи. Твърде консервативни в мненията, със собственически манталитет, себичност и егоизъм. Не ни липсва мотив да се възползваме от всеки сгоден случай. Мотото ни е: “Всичко мога и от всичко разбирам” и още едно - “Ти на мене акъл на ми давай, дай ми пари”.
 
Числото на Сатурн е 8. Вибрациите на осмицата правят хората добри търговци, банкери и директори. Не случайно всички масово се занимават с търговия и бизнес - от най-дребния до най-крупния. Българинът обича да се пазари. Осмица е и броят на съгласните. А това дава стремеж към власт, търговия и материален успех. Обича да подчертава материалното си благоденствие, прекалено желание да прави впечатление, обича още да командва и да злоупотребява с тази привилегия. Провалят ли се нещата му, засилва се злъчното и злобното му отношение, стреми се да го изкара на другите. Това отново има отношение към Сатурн и черния дроб. Броят на гласните е 4, а това дава стремеж към сигурност, практичност и организираност. Българинът лесно се приспособява навсякъде. Разпръснати сме по целия свят и винаги оцеляваме. Много сме упорити и жилави - славянска черта. 
Според Учителя Беинса Дуно(Петър Дънов, б.р.), същественото за българина е, че е най-твърдият елемент, който съществува. Всеки човек, който слиза на Земята, трябва да мине през българите, за да добие твърдостта, да му ударят печата на твърдостта. Най-доброто семе, което расте, това е българинът.
Пак според Учителя, България е черният дроб на Европа. Следователно, ако черният дроб се задръсти (в случая България), то той ще разруши и тялото на човека – Европа, и Света. Колкото по-правилно функционира черният дроб (т.е. пречиства злобата и завистта), толкова по-благородни чувства ще се зараждат у човека (респективно в Европа и Света). 
А черният дроб е цялата лаборатория на човешкия живот на земята. Всеки народ има своя определена мисия, която, ако не извършва както трябва, той е загубен - нищо не може да го спаси. Всеки народ си има строго определено място, свое предназначение в световния общочовешки организъм. Дотогава, докато българите изпълняват службата на черен дроб на човечеството, работата ще върви много добре. Атмосферата на България е много тежка, защото е заела най-трудната част в космическия организъм, затова тук страданията и противодействията са най-големи. Черният дроб трябва да функционира, за да образува жлъчката. Следователно, ако българите изчезнат от света, ще има “запичане”, а от това и големи страдания за човечеството. Учителят Дънов казва още, че България е духовен кредитор, духовен разсадник на целия свят. Да не забравяме, че ние сме дали на света богомилското учение. 

Предрекъл е, че българският народ го очаква велико бъдеще и България ще бъде първата страна, където хляба ще се раздава безплатно. Да благодарим, че сме българи и да не се безпокоим какво ще стане с нас, казва той. 

- Г-жо Пенчева, какво да очакваме през 2018 година? 

- Астрологично 2018 година е под управлението на Венера – планетата на любовта и щастието, а нумерологично ще бъде под влияние на двойката и Луната. Годината е благоприятна за хората, които се занимават с изкуство - музиканти, поети, писатели, художници, както и за хората, които имат силна Венера в хороскопа си.

Това ще е поредната трудна година, в която ще продължава да властва духът на промяната, а всяка промяна, както знаем, е стресираща за нас. Проблемите, които човечеството е натрупало през последните няколко години, няма да изчезнат внезапно, а ще продължават и в следващите години.

Началото на 2018-а ще започне с хармоничен аспект между Юпитер и Плутон (16 януари), който ще бъде динамичен и полезен за мнозина. Енергията ще се прояви достатъчно конструктивно. Аспект на духовното самоусъвършенстване и възраждане. След това отново през март и първата част на април ще бъде за нас също позитивен, изпълнен с енергия период. Този аспект е полезен за процъфтяването и развитието на обществени, религиозни, просветителски, юридически и културни организации. Носи изгода за корпоративни интереси и крупни проекти. 

Трудни времена ни очаква в периода от 29 март до 9 април 2018 г., когато Сатурн в Козирог ще съвпадне с Марс, ще сформира квадрат към Слънцето и ретроградния Меркурий в Овен. Това ще бъде аспект на трудни времена, борба, сблъсък на интереси, невъзможност за преговори, разпадане на съществуващи споразумения и договори.

Марс ще бъде ретрограден през периода 27.06.2018 – 28.08.2018. През това време се увеличава вероятността от конфликти и извънредни ситуации, още повече, че тогава се падат и две затъмнения, от които едното е в съвпад с Марс и квадрат с Уран, което го прави един от най-потенциално напрегнатите периоди на годината. Неподходящо време за нови инициативи, за започване на бизнес, за купуване на автомобил, за преинсталиране на компютър, не е благоприятно за планирани хирургични операции (допустими само животоспасяващи). Особено дните от 20 юли до 13 август са доста болезнен, авариен и травматичен период.

Едно важно събитие е преминаването на Уран в съзвездието на Телец (където ще бъде от 15 май до 6 ноември и отново ще се върне в Овен, а окончателното му преминаване в Телец ще стане през март 2019 г.). Става смяна на енергиите и започване на нова ера за човечеството. Това може да доведе до нова световна икономическа криза. Събитията, които ще настъпят след средата на май 2018 г., ще създадат много опасно положение за банковите и данъчните системи по света. Промените, които предстоят, ще засегнат световната общност в продължение на много години. В периода от 2018 до 2026 г. валутните и банковите системи постепенно ще бъдат заменени от нови технологии и нови форми. Връзката Уран в Телец и Сатурн в Козирог ще е много важна за растежа, просперитета и развитието на цялото човечество. Задават се глобални промени, които ще продължат и през следващите години. Човечеството ще постигне нова научно-техническа революция и много нови изобретения. Нови реформи по използване на природните богатства. Развитието на биотехнологиите в селското стопанство и промишленото производство ще продължи, ще започне по-ефективно разпределение на икономическите ресурси. Ще бъдат открити нови методи в борбата срещу замърсяването на околната среда. Очакват ни нови грандиозни открития в медицината, значителен прогрес при изучаване на дегенеративните и наследствени заболявания, откриване на нови алтернативни лекарства. 

Нещата обаче никога не са само хубави или само лоши. По света за съжаление ще продължат неконтролируемите терористични атаки, нападения и борбата с тях също ще продължи. Нестабилната ситуация заради брекзита на Великобритания, хаотичната политика на Тръмп, ИДИЛ, ЕС, Турция, Китай и други, ще продължи чрез нови конфликти, кибер атаки, скандали, нови изненадващи действия до 2024 година. Въпреки че последните останки на ИДИЛ ще бъдат разгромени през годината, но макар и разпръснати, ислямските бунтовници ще продължат да създават проблеми. Може да се създаде алианс от САЩ и други държави срещу Северна Корея, която вероятно ще изстреля нова ракета и ще продължи да провокира и да изпитва търпението на световната общност. САЩ ще бъде осъждана от много държави за непоследователната си политика. Европейският съюз постепенно ще започне да отива към разпадане и отслабване на позициите му. Започва началото на края му, който няма да е точно в тази година, но ще продължи и в следващите години. Възможно е да премине в нова форма на обединение. В следващите години ще се наложи женското лидерство в областта на политиката, икономиката и други. 

Хубавото е, че през 2018 година почти няма да има трудни аспекти между тежките планети (това са Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон) за разлика от предходните години, защото, когато има напрегнати аспекти между тях, често са придружавани от кризисни ситуации на Земята. Това дава малка надежда, че и природата може да се успокои. Ще продължи да има природни бедствия, наводнения, серия от земетресения, пожари, урагани, вулканична дейност и други, но с по-краткотраен и мек характер. Съществува опасност да се случи отново инцидент в ядрен обект, където ще бъдат изпуснати смъртоносни вещества в околната среда. Вероятност от мащабни експлозии и големи катастрофи. Очаквам да има и авиационен инцидент с много жертви, при който истинските причини дълго време няма да бъдат разкрити.

- Какво ще пожелаете на нашите читатели в навечерието на настъпващата 2018 година? 

- Много хора умеят да страдат, но малко са тези, които умеят да се радват. Радостта е едно богатство, което лесно може да се загуби. Тя не се придобива, нито се унаследява, не се научава. Пожелавам на вашите читатели просто да се научат да се радват на всеки миг. В техните домове винаги да има място за Здравето, Любовта и Богатството! Щастлива да е новата година за всички! 


Ивелина Пенчева, има издадени няколко книги, които съдържат много информация и знания за връзките между планетите и жизнения ни път. В „Тайнството живот” астроложката дава практични съвети как да определим коя е нашата силна година, как да накараме другия да направи това, което искаме, как да определим кой пореден живот живеем и какви сме били при предишната си инкарнация. Разказва по увлекателен начин за орисниците, ангелите, светците, за рождения ден и Сатурновите кризи, за имения ден, за кармата, за любовта от пръв поглед, за мястото, където живеем. Тя обяснява механизма за преселение на душите и разказва къде се намират вратите на Рая и на Ада. Според нея, часът на раждане определя характера на човека. В книгата е обяснено и какви сме според часа на раждане и лунния ден, в който сме се появили на бял свят. 

В „Астрология на съдбата“ ще узнаем кога, къде и как, при какви обстоятелства може да срещнем своята половинка, защо не можем да я срещнем или защо не можем да я задържим. В нея ще намерим полезни съвети, ако не ни върви в любовта, как и кого ще обичаме, за любовната зависимост, за важни периоди за срещи, каква ще бъде връзката ни според датата на запознанството ни, астрология за мъже, астрологичен квадрат на отношенията, как да се научим да прощаваме, числата ще покажат какъв е партньорът ви, за женската дипломация, подходящи дни за встъпване в брак, подходящи и неподходящи дни за секс, за сватбената годишнина, за планираното зачеване, какъв ще е характера на детето според Луната, за венеца за безбрачие и печата за самотата и още много други неща.