Вуйчото на убития Георги: Йоан Матев е психопат, имал е силна нужда да убие

Илиян Георгиев вярва в българското правосъдие и се надява Матев да влезе в затвора

убитият Георги Игнатов в Борисовата градина

убитият Георги Игнатов в Борисовата градина

Марсел Матев отказа да свидетелства срещу брат си Йоан - обвинен в убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Спрямо българския закон, когато може да навредиш на свой близък роднина, имаш право да не говориш срещу него. А именно на базата на неговите показания се крепи основната теза на прокуратурата. Така се стигна и до разкриването на жестокото убийство от 02.06.2015 г. в Борисовата градина.

Процесът продължава с разпити на другите свидетели и разглеждане на доказателствата.

 Според вуйчото на Георги Игнатов - Илиян Георгиев, има много други ключови свидетели и достатъчно доказателства, който сочат, че Йоан Матев в извършителят на престъплението.

"Аз съм сигурен, че Йоан Матев е убиецът и трябва да бъде осъден. Той е един психопат - самото му поведение пред медиите е доказателство, че той не изпитва угризения за извършеното", смята Георгиев.

По думите му Матев "е имал силна нужда в този ден да убие".

"Крил се е, защото е мисли, че ще му се размине. Въпреки това аз вярвам в българската правосъдна система и съм оптимист. Искам институциите да си свършат работата и виновните да влязат в затвора. Ние искаме справедливост, не търсим мъст", отбеляза вуйчото на Георги пред Bulgaraia ON AIR.