ВСС единодушно избра Сарафов за шеф на Следствието

Обидно е за една година трима прокурори да приключват само едно дело, каза още новият шеф на НСлС

Борислав Сарафов

Борислав Сарафов

Борислав Сарафов бе избран единодушно от прокурорската колегия за шеф на Националната следствена служба. Това стана в присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров, който се появи след 13 часа поради ангажимент в парламента. 

През 2015 г. всеки следовател е приключил по 0,38 дела за съд. Или, казано по друг начин - трима следователи за една година са приключили едно дело. За 2016 г. това число е станало на 0,56, т.е. вече не трима, а двама следователи са приключили за година едно дело за съд. Бих казал, че това е обидно. Не е нормално всеки следовател да се похвали на края на годината, че е приключил за годината половин дело.

Това заяви днес единственият кандидат за директор на НСлС Сарафов - досегашен (и бъдещ) заместник на Сотир Цацаров. Според него е обидно следователите от Националното следствие да бъдат наричан "машинописки", а институцията - че е в будна кома.

Борислав Сарафов оглави институцията, с която преди време - като зам.глвен прокурор, имаше проблеми и дори две заведени дела. Те бяха от Страхил Каменички, който твърдеше, че го е обиждал и наричал "заешко сърце", заедно със следователския екип покрай делото за катастрофата в Хитрино, припомня КлубZ.