Всичко е шедьовър, когато влагаме любов в кулинарията

Уханен ябълков пай

Когато влагаме любов в кулинарията, всичко е шедьовър. Днес ще споделим с вас кулинарните шедьоври на една сладкарка на име Лорън Ко. Нейните творения изглеждат феноменално. Канят ни не само да опитаме да създадем подобни, но ни показват, че когато нещо се приготвя с много любов, крайният резултат е впечатляващ.

Лорън обича да си играе с геометричните фигури, за да създаде един великолепен завършек на своите пайове.
Прави линии, контрастни цветове, плодове и шоколад под формата на триъгълници, разнообразни вкусове и текстури. Креативната дама живее във Вашингтон, където има и собствена сладкарница – Lolo Kitchen, но също така се радва и на много последователи в Instagram. Повече за нейните творения може да видите в галерията ни, пише az-jenata.bg.

Уханен ябълков пай

Продукти:
1 и ½ чаши брашно + 2 супени лъжици +1 чаена лъжичка
1 и ½ супени лъжици бяла захар + 1 и 3/4 чаши
½ чаша олио
¼ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка бакпулвер
2 жълтъка, разбити
4 супени лъжици вода
8 обелени ябълки, нарязани на ситно
2 супени лъжици лимонов сок
½ чаена лъжичка канела + 1 чаена лъжичка
2 супени лъжици масло + 2/3 чаша
2/3 чаша кафява захар


Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете 1 и ½ чаши брашно, 1 и ½ чаши бяла захар, солта и бакпулвера. Месете, докато сместа стане на трохи. Добавете яйчения жълтък и водата. Омесете, докато се получи топка. Разточете я и я поставете в тавичка за печене, предварително намазнена.
В голяма купа смесете ябълките, лимоновия сок, 2 супени лъжици брашно, 1 и ¾ чаши бяла захар и ½ лъжичка канела. Разбъркайте добре и изсипете върху тестото. Поръсете с 2 супени лъжици масло.
В друга купа смесете 1 чаша брашно, 1 чаена лъжичка канела, кафявата захар и 2/3 чаша масло, разтопено. Бъркайте, докато сместа стане ронлива. След това поръсете ябълките с нея.
Печете в предварително загрята фурна за около един час или докато кората стане златистокафява.