С черни ленти върху екипите в памет на Емилиано Сала започват мачовете в евротурнирите

Всички мачове ще запазят минута мълчание в памет на трагично загиналия млад футболист

Емилиано Сала

Емилиано Сала

Всички срещи от 1/8-финалите на Шампионската лига и 1/16-финалите на Лига Европа тази седмица ще започнат с минута мълчание в памет на загиналия трагично в самолетна катастрофа Емилиано Сала. Това обявиха днес (12 февруари) от Европейската футболна централа.

28-годишният аржентинец трябваше да се присъедини към "Кардиф", но самолетът, с който пътуваше към Великобритания, падна над Ламанша. След операция за намирането на останки, продължила няколко дена и финансирана предимно с дарения на негови колеги, тялото на Сала бе открито в разбилата се машина на дъното на протока. 

Смъртта на Сала предизвика широк отзвук и вълна от съболезнования в целия футболен свят. За това от УЕФА решиха да се включат в събитията по почитане на паметта на нападателя.

"Всички ние в УЕФА искаме да изразим своите съболезнования на семейството и близките на Емилиано Сала. Много съм тъжен, че животът на един млад човек бе отнет по такъв жесток начин. Призовавам всички привърженици да го почетат в следващите дни", заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Всички футболисти на терена ще носят и черни ленти върху екипите си в памет на Сала.