Патриот се гаври с Марешки - праща го на ветеринар в столичния зоопарк

Повод за скандалния пост на Карлос Контрера и призивът на лидера на Воля премиерът "да озапти" Каракачанов, който щял да циганизира страната

снимка: Фейсбук на Карлос Контрера

снимка: Фейсбук на Карлос Контрера

Председателят на ВМРО - София и общински съветник в СОС Карлос Контрера иска да прати лидера на "Воля" Веселин Марешки при ветеринаря на столичния зоопарк. В прессъобщение на ВМРО пише, че Контрера зове: "Д-р Дулитъл, погрижете се за екземпляра Веселин - "Г-н Мъ", моля Ви! След ремонта на столичния зоопарк има много добри условия и си мисля, че може и той да се почувства комфортно сред свои."

Патриотът написа пост на страницата си във "Фейсбук" в отговор на отвореното писмо на Марешки към министър-председателят Борисов, в което бизнесменът моли премиера да озапти лидера на ВМРО Красимир Каракачанов по темата за интеграция на циганите. Припомняме, че в писмото Марешки пише, че концепцията на вицепремиера за циганите само ще засили циганизацията на страната, ще предостави повече облаги на циганите и по този начин ВМРО ще си спечели голяма част от ромския вот.

Това провокирало Контрера, който писа в социалната мрежа, че с писмото си Марешки за пореден път е доказал, че менталните липси не се компенсират със заемане на постове в парламента.

"Функционалната неграмотност очевидно е факт не само сред учениците, но и сред определени лидери на партии и техните депутати. Да заявиш, че Концепцията за справяне с маргинализирания цигански етнос дава права на циганите е равнозначно на това да твърдиш, че имаш верига аптеки и си пиеш редовно хапчетата", пише патриотът. 
Първото показвало, че Марешки не можел да чете и разбира написаното в един не чак толкова дълъг документ. Второто - че здравната система у нас имала нужда от повече пари за психично здраве.

В поста си Контрера изригва: "Да твърдиш, че ВМРО иска да привлече цигански гласове, докато ти влизаш в коалиция с най-близката до сърцето на Еродан протурска партия в България - НПСД, и чрез техен приближен турчеещ се циганин вдигаш бунт срещу собствената си държава в "Столипиново", а след това слагаш гръмкото име на коалицията "българските родолюбци", е меко казано циклофренично."

Според общинския съветник действията на Марешки освидетелствали, че "има етапи от еволюцията, които очевидно са подминали определени индивиди".

Патриотът препоръчал на Марешки да се консултира с един определен лекар - д-р Росен Кръстев. Той бил нещо като личен лекар на маймунките в столичния зоопарк, та можел да се погрижи и за него. Плюс това след ремонта и реконструкцията на зоологическата градина там условията не били никак лоши.