"Воля" сезира прокуратурата за рекет срещу държавен служител от депутат на ОП

Случаят е от 2017 и е свързан с Александър Сиди и директора на басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив инж. Георги Семерджиев.

Веселин Марешки

Веселин Марешки

Представители на "Воля" подадоха сигнал в прокуратурата за рекет срещу държавен служител от депутата на "Обединени патриоти" Александър Сиди (ВМРО), съобщава пресцентърът на партията. Случаят е от 2017 г., като в него е замесен директорът на басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив инж. Георги Семерджиев.

По-рано през деня в парламента председателят на "Воля" Веселин Марешки повтори обвиненията и добави, че от Семерджиев са искани по 10 хил. лв. на месец. Александър Сиди каза от своя страна, че ще го съди за клевета.

"Когато спечеля делото, ще даря парите за изграждане на паметник на Тодор Александров в Пловдив", каза той, цитиран от "Нова телевизия". По думите му, ако това стане, дори ще напише, че Марешки и Семерджиев са дарители на този паметник.

"Очевидно човекът има сериозни психиатрични проблеми. Единственото, което можех да направя, е да поискам от МВР информация дали някога срещу мен е пускан сигнал от лицето Георги Семерджиев. От МВР ми отговориха, че такова животно няма", каза още Александър Сиди.


В писмото до главния прокурор Сотир Цацаров партия "Воля" пита и дали прокуратурата се е самосезирала, и ако да, какви са резултатите от проверката на изказванията на бившия зам.-председател на ВМРО Костадин Костадинов, който публично обвини вицепремиера Красимир Каракачанов през октомври 2018 г., че е "архитект на престъпна схема", свързана с даването на българско гражданство.