Волен Сидеров с патриотичен плам: Защо руският патриарх да не се кара на президента?

Обвини Цветанка Ризова, че е от някакъв соросоиден кръг, изпокараха са като на битпазар

"Защо руският патриарх да не може да се кара на президента ни? Вие имате някакъв регламент за руския патриарх ли? Той не се е карал, а изрази недоволство, че заради соросоидни организации неглижираме  ролята на Русия в нашата история."  Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в студиото на "Здравей, България" на  Би Ти Ви, като демонстрира, че е пипнал дъното. Гаврата с България ни най-малко не е притеснила Сидеров, даже май го вдъхновява за нови подвизи.  Включително и за лични нападки.

Сидеров говореше с особен блясък в очите, за който само той има обяснение.

"Вие лично сте част от един соросоиден кръг, който оспорва ролята на Русия, прави Майдани , протести. ... Какво го интересува руският патриарх Вашето мнение. Вие като медия и като водеща имате най-големия грях към българския народ, защото вие сте тези, които всеки ден сте в домовете на българите и промивате мозъците им като казвате, че Русия е лоша, а САЩ са добри", като в транс повтаряше той на водещата, защото си позволи да му каже, че духовникът не може да се кара на държавния глава. Двамата с Цветанка Ризова се изпокараха като на битпазар.   

„Недопустимо е към главата на най-голямата църква в света да се отправят такива обиди. Представете си само за секунди какво би се случило, ако вицепремиерът бе отправил такива думи към главния равин на Израел. Едва ли щеше вече да е на този пост. Край! Той представа да съществува като политическа личност. А може би и като физическа“, заяви  Волен Сидеров, очевидно доволен от начина, по който Кремъл се саморазправя с враговете си по света.

"Поканих Валери Симеонов на заседание на парламентарната група, той не дойде. Единството на коалицията да не би да означава, че трябва да стъпиш на нещо гнило.  Такъв човек иска да продължи турското робство. Какво ще се случи, ако не се извини знае само Господ- Бог . Неправилно е да идентифицираш един духовен водач с една държава, никой няма правилно да го посочи и да каже:" Този е такъв и такъв, все едно става дума за селско кафене. Защо да не се кара. Нима смятате, че духовник не може да се кара? Защо не ви беше обидно, когато френският посланик даваше акъл. Защо казвате :"Русия е лоша, Америка е добра ", продължи Сидеров с ехиден тон.

Коалицията с ГЕРБ може да продължи без Валери Симеонов, всичко е възможно в политиката, по думите му.  

Сидеров замеси, незнайно защо, бившия американския посланик Уорик , бившия френски Льо Кабан и кого ли не, само, за да защити наместника на Путин у нас.