Сидеров: Аз съм колективен играч, докато отборът не се разтури - няма да предам четата

Според него въпреки гражданското недоволство обществото няма нагласи за предсрочни избори

Волен Сидеров

Волен Сидеров

PR стратегията на кабинета в момента не е добра и търпи критика - това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров, визирайки разнопосочното говорене на членове на Министерския съвет.

Макар да смята, че в обществото няма нагласа за предсрочни избори, той вижда, че има недоволство от управлението.

Причините за недоволството и протестите в страната Сидеров вижда в някой неправилни решения на управляващите, като въвеждането на по-висок данък за старите коли.

Аз предложих този данък да бъде оттеглен - ама минал на първо четене, второ, трето четене, ще намерим начин да го оттеглим. Вижда се, че хората не го приемат. Заради едни 20 млн. приход в бюджета , ние какво правим - караме 2 млн. българи да се бръкнат в джоба. Еми не се вслушаха в тоя мой съвет. Еми тогава що се събираме на съвет, що ме викат за съвет, след като това което аз посъветвам не се възприема, посочи Сидеров.

Въпреки упреците Волен Сидеров няма намерение да се оттегля от коалицията.

Аз съм отговорен човек, аз, когато вляза в някой отбор, докато тоя отбор не се разтури, аз няма да предам четата.

Сидеров посочи и още един случай на разнопосочни действия, свързан с пакта за мигрантите на ООН, който Коалиционният съвет на управляващите е отхвърлил, а след това външният министър Екатерина Захариева започнала да говори нещо друго. Той не спести забележките си и към нея, но изрази готовност да я консултира по някои геополитически тенденции.

За цените на горивата, които са един от мотивите на протестиращите Сидеров смята, че както в други страни въпреки пазарния принцип, държавата може да се намеси, за да бъдат поносими те за българите.