ВМА удължава кампанията за безплатни прегледи на пациенти с псориазис

Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога – и след употребата на някои медикаменти

Кампанията на Военномедицинска академия (ВМА) за безплатни прегледи на пациенти с псориазис ще бъде удължена с два дни, съобщиха от лечебното заведение. 

Над 100 човека се възползваха от консултациите със специалистите от Клиниката по дерматология в размките на кампанията, провела се на 30 и 31.10.2017 г. във връзка със Световния ден зна хората с псориазис. 

Поради засиления интерес на хора от цялата страна, дерматолозите ще преглеждат допълнително на 1 и 2.11.2017 г., от 10.00-13.00 часа. Консултациите ще се проведат в кабинет 218, намиращ се на етаж втори в поликлиниката на ВМА. За целта е необходимо предварително записване на тел.: 02/ 92 26 181 – от 9-18.00 часа, и 02/ 92 25 002 – от 9-14.00 часа. 

В рамките на кампанията пациентитеще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в клиниката, която е национален център за борба с псориазиса. Причините за появата на заболяването са различни, като основополагащ е начинът на живот. 

Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога – и след употребата на някои медикаменти. Дерматолозите подчертават, че заболяването протича индивидуално, обикновено има епизоди на обостряне. Трябва да се знае, че освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва да самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.