Владимир Путин: Доналд Тръмп се вслушва в мен

Имаме нормален професионален диалог

Владимир Путин и Доналд Тръмп

Владимир Путин и Доналд Тръмп

Руският президент Владимир Путин, който участва в дискусионния младежки форум "Валдай" в Сочи, коментира въпрос от публиката дали американският президент Доналд Тръмп чува само себе си. Той отговори, че това не е вярно и че той подкрепя стабилизирането на двустранните отношения, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

"Може той да се държи така с някои други, но тогава те сами са си виновни. Аз имам напълно нормален и професионален диалог с него и разбира се, той се вслушва в мен. Виждам, че реагира на аргументите на своя събеседник", заяви Путин, цитиран от Ройтерс. По случая "Кашоги" Путин каза, че Русия ще изчака резултатите от разследването за изчезването на журналиста, преди да реши какво отражение може да има съдбата на дисидента върху отношенията със Саудитска Арабия, предаде Асошиейтед прес. Руският президент заяви, че "САЩ носят определена отговорност" за това, което се е случило с Кашоги, който е саудитски гражданин, но е заминал доброволно в изгнание в Америка.

Путин приветства усилията на Турция за установяване на демилитаризирана зона в северната сирийска провинция Идлиб, съобщи Асошиейтед прес. Въпреки че крайният срок за изтегляне на сирийските радикални групировки и тежките въоръжения от зоната, определен за 15 октомври, не е бил спазен, Русия вижда как Турция прави всичко по-силите си за постигане на тази цел, каза той. Руският президент каза също, че от Русия зависи да убеди Иран да изтегли войските си от Сирия и че правителствата, призоваващи Иран да го стори, трябва да дадат гаранции за ненамеса във вътрешните работи на Сирия, добави Ройтерс.