Венци Стефанов изби рибата: Да прекръстят "Левски" на "Филип Кутев"

Давали "една камара пари за хореография", с лека ирония коментира президентът на "Славия"

Венцеслав Стефанов

Венцеслав Стефанов

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов направи днес доста странно изявления, в което подчерта, че футболния клуб "Левски" трябва да се прекръсти на "Филип Кутев", защото дава "една камара пари" на привържениците за хореография. Също така босът на носителя на Купата на България смята, че "сините" имат сериозен проблем с част от своите фенове и трябва да вземат мерки, пише cross.bg.

"Имах възможност вече да го кажа в интервю, че не намирам поведението на част от феновете на Левски за нормално. Смятам, че и г-н Русев не го намира за нормално. Не говоря за европейско поведение, а за човешко. Не може да намесват покойната ми майка и син. "Левски" казва, че не може да се оправи с феновете. Дават им една камара пари за хореография. Тогава "Левски" да се прекръсти на "Филип Кутев" щом прави толкова красива хореография", заяви Стефанов. 

"В България взимаме някакви чужденци и нищо не става. И аз се наиграх с подобни играчи и затова реших да спра. "Славия" няма да спира никой футболист. При добра оферта може да се раздели с всеки състезател. През този сезон слабото място на "Славия" беше защитата. Дори и с тази защита "Левски" не успя да ни победи. Ако вземем някой опитен футболист, той ще е бранител", каза президентът на "Славия".

"Мачът за Суперкупата с "Лудогорец" ще е без значение. Затова се надявам двата тима да играят освободено и да се получи празник на феновете. Смятам, че този вариант на шампионата не е най-удачен. Дойдоха тук някакви да ни дават акъл. Ние сами може да си направим шампионата. Най-добре е в Първа лига да участват 16 отбора и да играем по два пъти, както си беше. Не търся подкрепа, просто изразявам мнението си. Има отбори, които в момента не играят за нищо. "Славия" спечели Купата на България благодарение на това, че игра с "Левски"", завърши членът на Изпълкома на БФС.