Външно предупреждава българите в САЩ: Следете внимателно метеорологичната обстановка

Цялата информация за времето в САЩ може да бъде следена на страниците на посолството във Вашингтон във "Фейсбук", както и в "Туитър"

МВнР съветва всички българи, които се намират в района или близо до периметъра на снежната буря, обхванала Източното крайбрежие на САЩ, да следят внимателно метеорологичната обстановка, както и да се осведомяват за текущата ситуация от местните медии.

Дипломатическата ни мисия в столицата, както и генералните консулства в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис допълват, че на Източния бряг на САЩ има виелици, затворени пътни участъци, обилни снеговалежи и силен вятър. Най-засегнати са градовете, които се намират в щатите Мериленд и Масачузетс на брега на Атлантическия океан.

Местните власти препоръчват на жителите да внимават по време на шофиране, да проверят автомобилите си преди път, да се обличат добре и да не предприемат рисковани излизания в опасното време.

От външното министерство посочиха още, че необичайно студено време и рекордно количество сняг има и в южните щати Флорида, Джорджия и Южна Каролина.

От там уточниха още, че цялата информация за времето в САЩ може да бъде следена на страниците на посолството във Вашингтон във "Фейсбук", както и в "Туитър".