Валери Симеонов и депутати на НФСБ на обиколка из Западните покрайнини

От две години лично политикът е поел ангажимент да подпомага сънародниците ни, които живеят там

Народните представители от Национален фронт за спасение на България, водени от лидера на партията Валери Симеонов, са имали срещи с български общности в Западните покрайнини в петък и събота, съобщиха днес от пресцентъра на НФСБ.

В основата на разговорите са били проблемите, поставени от сънародниците ни там. Това е поредна среща, тъй като през последните две години НФСБ е поставил като свой приоритет и е поел като ангажимент подпомагането на нашите сънародници там и защитата на интересите на българските общности, се отбелязва в съобщението.
Посещението е било по покана на българското генерално консулство в Ниш и със съдействието на Културно-информационния център в Цариброд.

Народните представители Валери Симеонов, Валентин Касабов, Христиан Митев, Георги Колев, Петър Петров, Росен Живков и областният координатор на НФСБ Венера Тодорова са разговаряли с българските общности в различни селища от община Сурдулица. В Зайчар българската делегация е участвала в отбелязването на първата годишнина от създаването на Сръбско-българския културен център - Сдружение "Светлина", и се е срещнала с български сънародници от този район, допълниха от НФСБ.

Валери Симеонов и депутати от НФСБ се срещнаха с българи от Западните покрайнини
"За първи път парламентарна делегация в такъв мащаб е на такава сериозна обиколка в Западните покрайнини", е казал Валери Симеонов, цитиран от пресцентъра на НФСБ. Той е отбелязал, че всичко това е станало със съдействието на секретаря на КИЦ "Цариброд" Далибор Миланов - "един истински българин, който работи всеотдайно за съхранение на българската идентичност в Западните покрайнини".

Далибор Миланов е добавил, че депутатите на НФСБ са хората, които винаги откликват на поканите и проблемите на българите в Западните покрайнини. "Надяваме се така да работим и занапред, защото така се решават наши проблеми", е заявил Далибор Миланов.