Валери Симеоно намекна за оставка: Ако Ангелкова продължава да ме съботира, не виждам смисъл да правя каквото и да било

Вицепремиерът Валери Симеонов намекна за оставка заради разногласията с министъра на туризма Николина Ангелкова.

Това стана след като законът за шума, който предлага, мина през икономическата комисия. Като контрареакция на закона му обаче туристическото ведомство предлага с други норми от санкциите на закона за шума да отпаднат националните курорти. Пред медиите Симеонов директно сподели, че Ангелкова го саботира и намекна, че до октомври, когато ще се обсъждат нейните идеи за защита на шума по курортите можел и да не е на този пост.

"Ако саботажът продължава, не виждам смисъл да правя каквото и да било", каза Симеонов.

Изказването му идва в момент, в който премиерът Бойко Борисов е на официално посещение в Израел.  Все още не е ясно дали Симеонов е уведомил министър-председателя за реакцията си.

Министерството на туризма иска да се извадят от обхвата на закона "Симеонов" за шума националните курорти. Ведомството щяло да регулира шума със специална наредба. Румен Гечев от БСП попита дали европейската практика регулира шума и дейността в националните курорти. Червените са за тишината. "Ние сме да има ред и правила", посочи социалистът Христо Проданов.  В крайна сметка законът за шума мина в икономическата комисия с 13 гласа "за" и един "въздържал се". За проекта на Ангелкова Симеонов обясни, че изцяло е срещу неговите действия. "Това е все едно да кажеш, че законът за движение по пътищата и улиците не важи за магистралите", подчерта Валери Симеонов по повод искането на туристическото ведомство за националните курорти.

Симеонов смята, че Ангелкова го саботирала в интерес на "една шепа почти олигарси от туризма, които са пуснали пипала в политическите среди".