Валери Божинов се сбогува с "Риека"

"Нямах възможност да покажа своите качества", заяви българският нападател в социалните мрежи

Валери Божинов

Валери Божинов

Валери Божинов потвърди, че ще напусне хърватския тим "Риека" след половин година в отбора и само 2 мача. Това потвърди българският нападател чрез последната си публикация в социалните мрежи. 

"Благодаря за всичко, "Риека"! Пожелавам ви щастие и всичко най-добро. За нещастие нямах възможност да покажа своите качества, но от първия до последния ден бях професионалист!", написа Божинов в "Инстаграм".

Раздялата между българина и "Риека" бе очаквана, след като нападателят се отличи за тези 6 месеца само с 1 асистенция. Хърватският отбор беше 14-ият клуб, в който играе Божинов.

Още преди да се появи изявлението на футболиста в социалните мрежи, кметът на Враца, който е член на Управителния съвет на местния "Ботев", заяви, че е водил преговори за привличане на 32-годишния нападател, преминал през "Ювентус", "Манчестър Сити" и "Спортинг" Лисабон. Кметът уточни, че няма как да предложи финансовите условия, които се полагат за футболна звезда от неговия ранг. Но евентуалният му престой в "Ботев" може да бъде стъпка към нов трансфер на нападателя в чужбина.

В основата на преговорите е Сашо Ангелов, който е уверен, че може да помогне на Божинов да се върне към най-добрата си форма, извела го до отбори като "Ювентус" и "Манчестър Сити".