Валери Божинов отново се върна във Враца

Нападателят облече екипа на местния "Ботев"

Валери Божинов

Валери Божинов

Нападателят Валери Божинов отново ще облече екипа на Ботев Враца. 33-годишният голаджия е постигнал съгласие с кмета на града и президент на клуба Калин Каменов. Божинов игра в този отбор и през миналия сезон, като направи някои много силни мачове, които му донесоха трансфер в Левски през зимата. 

След края на сезона обаче Валери се оказа ненужен на „Герена” и бе освободен от клуба. В момента футболистът се възстановява от контузия. Очаква се той да изгледа днешния двубой срещу Витоша Бистрица.

„Валери Божинов е с отбора в момента. Очакваме го да се оправи от контузията си. След това ще се присъедини официално. Още не сме подписали договори, но сме се разбрали. Имаме уговорка с него първо да се възстанови физически. Принципно имаме съгласието му, така че няма драми. Кога точно ще е готов за игра още не можем да кажем. Лечението срок няма”, заяви Каменов.

Той допълни още, че селекцията във Враца не е приключила и се чакат още футболисти. До края на трансферния прозорец ще вземем още футболисти. Селекцията не е приключила. Чакаме и Доминик Янков от Лудогорец, но в крайна сметка решението ще бъде на техния старши треньор Стойчо Стоев”, добави Каменов.