"В духа на старата бохема" събра петима именити пловдивски художници

Изложбата е част от програмата на Празниците на Стария град "По трихълмието на времето"

Христо Стефанов, снимка: Под Тепето

Христо Стефанов, снимка: Под Тепето

Необикновена изложба "В духа на старата бохема" събра петимата големи от групата на пловдивските художници през 60-те и 70-те години на ХХ век - Георги Божилов - Слона, Димитър Киров - Ди Киро, Енчо Пиронков, Йоан Левиев и Христо Стефанов. По думите на нейните организатори тя ще ни потопи в енергията и техния загадъчен свят, в който се откроява изумително платно "Закуска в Стария град" на Христо Стефанов, който си отиде от този свят през декември 2013.

На откриването на 18 септември от 18.30 часа в къща "Стамболян" свириха музикантите от Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев и специалния гост - огненият китарист Огнян Видев, които накараха сърцата на публиката да пулсират в ритъма на джаза.

"Има още хиляди причини, които не могат да се опишат, но могат да се изживеят! Елате да ги открием заедно", призовават от Общински институт "Старинен Пловдив".

Изложбата е част от програмата на Празниците на Стария град "По трихълмието на времето" и е дълбок поклон пред творците, заради които Пловдив е наречен "Град на художниците".

Събитието се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2018 година.