"Сините" се изправят срещу словашкия тим пред празни трибуни

УЕФА разследва "Левски" заради флаг със забранен символ

"Левски" е заплашен от ново наказание от УЕФА заради започнало разследване. Причината е издигнат флаг със забранен символ в първата среща с "Ружомберок" в Лига Европа, обявиха сините, без да посочват какъв е символът.

Клубът е разследван по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА. Той се отнася за расизъм, дискриминация или пропаганда.

Заради това от клуба се отказаха да поставят видеостена пред стадион "Георги Аспарухов" за реванша с "Ружомберок". В четвъртък сините се изправят срещу словашкия тим пред празни трибуни. Първоначално беше решено пред сектор А да има екран, където запалянковците да гледат, но ситуацията се променя.

"По препоръка на делегата на УЕФА в мача с "Ружомберок" (Слвк), както и във връзка с повдигнатото срещу клуба ново обвинение от Дисциплинарната комисия на УЕФА по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на европейската клубна централа заради издигнат флаг със забранен символ в първата среща с "Ружомберок" преди седмица, ръководството на ПФК "Левски" преценява, че рискът от пореден инцидент, който да донесе допълнителни тежки наказания на клуба в евротурнирите, е твърде голям и по тази причина отменя предвиденото събитие", съобщи клубът.

"Още веднъж ви призоваваме да се въздържате от агресия и прояви на расизъм и ксенофобия, тъй като при следващ инцидент наказанията срещу клуба ще бъдат жестоки."

Преди двубоя на "Левски" с "Ружомберок" преди седмица се стигна и до инциденти. Феновете на тима участваха в сбиване в Братислава със запалянковци на "Краковия" и "Аякс", след което се стигна до арести.