Тялото плаче за вода

Може би я пием по погрешен начин

Ако пиете необходимото количество вода и пак не виждате подобрение, получавате чести главоболия, болят ви мускулите, чувствате се отпаднали и разсеяни, то тогава пиете вода... по грешния начин. Да, има такова нещо като грешен начин на пиене на вода. В книгата „Тялото ти плаче за вода“ (Your Body’s Many Cries For Water) д-р Ф. Батманхелидж обръща внимание точно на това. Според него хроничната дехидратация е в основата на почти всички здравословни проблеми.

В книгата има две основни правила, които трябва да запомните: 1. Трябва да пиете много вода, но е необходимо да съобразите нейното количество с вашето тегло. Погледнете таблицата, която ще ви помогне да прецените колко вода трябва да пиете на ден.

Ако не сте свикнали да пиете такова голямо количество, постепенно увеличавайте нейния прием. Изключително полезно е да пиете две чаши вода сутрин, на празен стомах. Водата ще ви събуди по-бързо и ефективно от кофеина и много скоро няма да се нуждаете от кафе.

2. Преценете и приема на сол Вторият основен съвет от книгата на д-р Ф. Батманхелидж е да не забравяме, че водата и солта са неизменно свързани. 

Ако не приемате достатъчно натрий, тялото ви не може да усвои водата правилно и заедно с токсините, изхвърляте и много минерали или електролити. В своята книга д-р Ф. Батманхелидж препоръчва ¼ чаена лъжичка морска сол за 4-5 чаши вода. 

Ако приемате малко сол, можете да разтворите солта в едната сутрешна чаша вода или да я поставите на езика си и да я оставите да се разтвори и чак тогава да изпиете чаша вода. Този метод може да ви подейства дори по-освежаващо. 

Главоболията могат да са причинени не само от недостатъчно вода, но и от нарушен баланс между водата и солта. Много е важно да слушате тялото си, то ще ви подскаже дали има нужда от повече сол или вода. 

Какво ще забележите, след като пиете достатъчно вода: Повече енергия. Няма да имате сутрешни главоболия или болки в мускулите. Ще бъдете по-концентрирани. По-рядко ще усещате глад, защото много често си мислим, че сме гладни, а всъщност тялото ни подсказва, че се нуждаем от вода. 

Какви промени ще забележат дамите за кожата на лицето: 

Изравняване на тена – червените петна ще намалеят.
По-стегната кожа. 
По-сияен вид. 
Кожата ще е по-здрава – няма да е толкова суха или чувствителна. 

Ето какво трябва да знаете за този воден режим: Трябва да пиете нужното количество вода поне две седмици, за да забележите промяна, а след това ще се чувствате все по-добре. 

Този воден режим няма да подобри само състоянието на кожата ви, но и цялостното ви здравословно състояние.

(dama.bg)