Цветанов: В сряда ще бъде изслушването в Комисията за контрол над службите по случая "Гебрев"

Заседанието ще бъде закрито

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

За сряда е насрочено заседание, на което ще бъдат излушани всички представители на специалните служби с техните ръководители, главният прокурор и всички, които отношение по темата "Скрипал" и случая "Гебрев". Това съобщи Цветан Цветанов пред журналисти във Велико Търново. Заседанието ще бъде закрито.

Припомняме, по-рано премиерът Бойко Борисов разговаря с британският посланик. Всичко, което днес разбираме, е доста обезпокоително, заяви Цветанов. На въпрос подкрепя ли усилията вицепремера Красимир Карачачанов по отношение на етническия въпрос и за интегриране на ромите, Цветанов заяви, че към настоящия момент има достатъчно правомощия в институциите, които просто трябва да се изпълнят. Местната власт има съществено отношение, заяви Цветанов. Над 700 милиона лева през 2019 година ще отидат в програмата Региони в растеж, за детски градини и образование, посочи още той.

Президентът избърза с неговата позиция, коментира по темата Венецуела лидерът на ПГ на ГЕРБ.  Когато сме част от силната демократична общност ЕС и със стратегическото патрньоство на САЩ, смятам, че трябва да бъдем солидарни, допълни той.