Цветанов: След като Радев взима страна за апартаментите, правете си сметка каква е опорната точка на опонентите ни

Мога да задам много въпроси на неформалния лидер на БСП, на които няма да може да ми отговори

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

"След като Румен Радев вече взима страна за апартаментите, може да си направите равносметка преди изборите каква е опорната точка на политическите ни опоненти". Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти.

Цветанов посочи, че неформалният лидер на БСП трябва да заеме позиция, както го е направила снощи Корнелия Нинова. „Няма какво да коментирам, има закони, които са спазени. Има замяна, която съответства на българското законодателство, има доплащане. Нека да оставим тези, които могат, да дадат правилния отговор. Тази тема, колкото повече я говорим и повтаряме, тя е продължение на опорната точка на БСП. Мога да задам знаете ли колко въпроси на г-н Румен Радев и той няма да може да отговори и няма да има кой да му каже какво да каже“, подчерта Цветанов. 

"Два дни вече не говорим за случващото се в БСП, това хубаво тактическо мероприятие, което фокусира вниманието върху ГЕРБ", допълни зам. председателят на ГЕРБ. Цветанов посочи, че анонимният сигнал е бил внесен от лидера на БСП, а днес атаката, срещу него е изкристализирала, след като вече излиза и Румен Радев. „Предполагам, че като журналисти, които си обичате професията, може да видите как всъщност тръгна всичко и как се появиха тези, които могат да коментират“, уточни Цветанов. „Всяко едно медийно пространство си има своята политика и всеки прави това, което иска и иска да направи съответната новина. Поздравления на тези, които направиха тази новина. Два дни вече не говорим за БСП, не говорим за това, което се случва там. Това е съвсем нормалното хубаво тактическо мероприятие, което може да отклони обществото от тези теми и да фокусира вниманието върху ГЕРБ“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Цветанов попита дали има журналисти, които да били ограничени от ГЕРБ да зададат въпроси или такива, на които им е казвано какво да питат и обърна внимание, че определени журналисти не се допускат на пресконференции на БСП. „Заставам пред вас от уважение. Не бих искал нито да бягам от тук, нито да ходя някъде, нито да си намирам повод, че отсъствам. Продължавам да върша това, което съм вършил до настоящия момент. Няма нещо, от което да се срамувам. Всичко, което съм правил като действия, било то като министър на вътрешните работи, като общественик, като участващ в много каузи и кампании, всичко съм правил със сърце и с любов и никога не съм си мислил и възнамерявал да прекрачвам закона“, коментира той. „Има данъчна оценка, която е задължено лицето да извади, когато продава или заменя свое жилище. Купувачът, който продава също трябва да направи всичко това. Разговорите, които съм водил, това, което съм изповядвал като сделка, е в законовите норми. Това, че всеки може да си интерпретира и да прави, каквото иска, си е негово право“, каза още Цветанов. Той посочи, че е убеден, че има политици и журналисти, които през годините са си купували жилище чрез фирма „Артекс“. Той посочи, че познава Симеон Велков, който е купил двата заменени от него апартамента, тъй като е бил бивш служител в централата на ПП ГЕРБ.