Цветанов по повод манипулациите на Нинова: Именно ГЕРБ донесе на България стабилност и просперитет

Председателят на ПГ на ГЕРБ поздрави Спас Гърневски и Александър Иванов за достойния отговор, който дадоха на соцлидерката

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

Поздравявам колегите народни представители Спас Гърневски и Александър Иванов, които днес достойно отговориха на поредната доза манипулации, които лидерът на БСП Корнелия Нинова изрече.

Това написа в личния си профил в социалната мрежа "Фейсбук" председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод днешното изявление на Спас Гърневски в парламента.

,,Противно на думите на Нинова, именно ГЕРБ и приятелствата на Бойко Борисов след 2009 г. донесоха на България стабилност и просперитет'', написа още в страницата си Цветанов.

***

Днес пред жители на столичния район Подуяне соцлидерката заяви: "Борисов си отива, но оставя разрушена държава. Години и много силна подкрепа от хората ще трябват, за да я възстановим".

На тези манипулации народният представител Спас Гърневски отговори: "Като участник и наблюдател на процесите в България вече повече от 30 години, съм длъжен да напомня на г-жа Импексова, че разграбването на тази държава стартира далеч преди 1989 г., когато БКП ограби парите на държавата и ги прехвърли на външно-търговските дружества. Разграбването на тази държава започна с масовата приватизация и с фалита на банките по времето на друг виден социалист – г-н Гечев, или т.нар. проф. Гечев. Но аз отдавна съм го удостоил с титлата „академик“, защото няма друг по-голям академик в света по разграбването и фалирането на банки. Над 20 банки, с които бяха ограбени парите на обикновените българи, и именно след тези грабежи започна и самата приватизация, в която участваха тези, които са ограбили и народа, и държавата. А участник в тази приватизация е и самата г-жа Импексова“, каза още Гърневски и посочи, че тя през своята кариера по онова време е участвала в няколко борда и всички те приключват с това, че са загубени от държавата."