Цветанов организира кръгла маса за постигнатото по време на европредседателството

Събитието ще се състои във вторник от 10.00 часа в зала "Изток" на Народното събрание.

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов организира утре, 17 юли, кръгла маса на тема "Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз", съобщиха от пресцентъра на парламента.

Събитието ще се състои във вторник от 10.00 часа в зала "Изток" на Народното събрание.

В рамките на кръглата маса ще бъде направен обзор на акцентите от работата на МВР по време на Председателството, включително постигнатото по законодателните досиета на европейско ниво, политиките на миграция и убежище, граничния контрол, борбата с трафика на хора, международното полицейско сътрудничество и други.

Специален гост и говорител на кръглата маса ще бъде д-р Михаел Шпинделегер, който е генерален директор на Международния център за развитие на миграционната политика. В събитието ще участват още представители на МВР, на неправителствения сектор, на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, на Националната комисия за борба с трафика на хора, на международни организации в областта, както и представители на дипломатическия корпус в България, народни представители от ресорните комисии.