Цветанов дебатира във Вашингтон сигурността на Европа с парламентаристи от Австрия, Румъния и Албания



В рамките на 12-я Парламентарен форум по въпросите на сигурността и разузнаването във Вашингтон председателят на парламентарната рупа на ГЕРБ Цветан Цветанов е провел разговори с парламентаристи от Австрия, Румъния и Албания.
„С австрийския евродепутат Барбара Капел обсъдихме резултатите от приключилото Българско председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и настоящото Австрийско председателство. Пред Капел изказах своята благодарност, че именно по време на Австрийското председателство беше издигната кандидатурата ми, и в последствие одобрена с пълно мнозинство, за член на Управителния съвет на Европол, като представител на европейските национални парламенти.
По-късно се срещнах с депутатите Фатмир Медиу, председател на Републиканската партия на Албания и бивш военен министър и Дорел Къпрар, председател на Комисията по отбрана, обществен ред и националната сигурност в Камарата на депутатите на румънския парламент. Тримата обсъдихме средата за сигурност в региона и изразихме безпокойство си от нарастващата дезинформационна активност. С Медиу и Къпрар се обединихме около мнението, че фалшивите новини се превръщат във все по-значим инструмент за влияние във вътрешните политики на държавите от региона, като много често в тези действия са замесени чуждестранни държави. Постигнахме съгласие, че е необходимо обединяване на усилията на традиционните системни партии от региона за противодействие на това явление”, коментира Цветанов на страницата си във фейсбук.