Цветан Цветанов: Социалистите опитват да саботират усилията на правителството срещу чумата по животните

Дори самата Корнелия Нинова каза вчера, че те не предлагат алтернатива

Като "популистки приказки" определи  лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов проекта на БСП "Визия за България", представен на пленум в събота. Той даде изявлението в Казанлък, където упрекна социалистите, че се опитвали да саботират усилията на правителството срещу чумата по животните.

Цветанов обяви, че всяко управление на БСП води до хаос и остро критикува провокирането на протести срещу мерките за спиране на заразите по животните:

"Това, което видях и вчера -  че участват активно в провокирането на всички тези протести относно чумата, която идва в някои региони на страната, смятам, че това е безотговорно. Това е толкова ниско като политически елит".

Той заяви, че на социалистите им е лесно да говорят популистки, но не обясняват от къде ще  изпълнят обещанията си без да увеличат дефицита на страната.

"Те казват, че минималната работна заплата ще бъде обвързана със средната за страната от предходната година -  60%. Трябва да кажеш откъде ще дойдат тези пари. Каквото и да говорят БСП, те знаят, че не могат да  предложат алтернатива. Дори самата Корнелия Нинова каза вчера, че те не предлагат алтернатива, а те просто искат да променят и темата - ще върнем национализацията, ще върнем всичко това, което всички ние знаем, какво беше в годините на прехода".

В Казанлък Цветанов откри мащабен проект за близо пет милиона лева за ремонт и рехабилитация на улици и междублокови пространства в кватрал "Изток".