Цветан Цветанов: На евроизборите трябва да спрем разпиляването на десните гласове

Не сме говорили със СДС и ДСБ за общо участие, но в листите ни може да има кандидати от гражданската квота

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

„Виждаме много неща в Нова Зеландия, които са свързани с региона на Балканите. Може би службите трябва да отговорят, дали терористът е работил в района. На по-късен етап вероятно ще стане ясно, дали има лица, които са го подпомагали“. Това каза пред БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод атентата между двете джамии в Нова Зеландия. 

„Проведох няколко разговора с Веселин Марешки. Имаме уговорена среща в сряда, за да отговорим на въпросите му. „Воля“ гласува всичко, което според партията е добро за България. Формацията на Веселин Марешки е подкрепяла както управлението, така и опозицията. Всяка парламентарна група е важна за разнообразието, за което са гласували избирателите. В момента текат преговорите за изтребителите Ф-16. Надявам се до юли да бъде подписан договор за модернизацията на българската армия“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ. 

„С освобождаването на дълговете на вероизповеданията целяхме да бъдат изплатени заплатите на имамите. Сега сме приели Главното мюфтийство да се издължи в рамките на 10 години. Отсрочването ще даде възможност мюфтийството да си получи субсидията и да се разплати с хората. Аз съм християнин и никога не съм делил хората според тяхното вероизповедание. Надявам се с това, което предложихме, да се спре външното финансиране на вероизповеданията“, каза още Цветанов. 

„Към настоящия момент не сме водили преговори със СДС и ДСБ за общо участие на евроизборите. На предстоящия вот трябва да ограничим разпиляването на десните гласове", заяви Цветан Цветанов. По думите му, не е изключено в листите на партията за евроизборите да попаднат и хора, които не са членове на ГЕРБ, а от гражданската квота. Припомняме, че Жосеф Дол призова партиите от Европейската народна партия да се обединят за предстоящия вот през май. От ДСБ отговориха с писмо до председателя на ЕНП, че ще участват самостоятелно и няма да влизат в коалиции с формации от ЕНП.