Алексис Ципрас и Панос Каменос отложиха срещата си заради усложнението в Македония

Министърът на отбраната Панос Каменос обяви отмяната на срещата с премиера Алексис Ципрас, на която се очакваше партньорите в правителството да обсъдят бъдещето на коалицията, ръководена от левицата, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.
Каменос поясни, че срещата с министър-председателя е отменена заради забавянето на разискванията в македонския парламент относно конституционните промени, произтичащи от Преспанското споразумение, пише "Фокус".

„Решихме да отложим срещата с министър-председателя, докато не се разреши усложнението в Бившата югославска република Македония", подчерта Каменос пред журналисти в Атина, като допълни, че е в контакт с Ципрас, но преговорите помежду им не може да бъдат продължение на основата на „сценарии“.

Заседанието за конституционните промени в Скопие  отново бе отложено – този път за 15:00 часа местно време (16:00 часа българско време), предава скопското електронно издание МКД, като припомня, че то трябваше да започне в обедните часове на деня.
По непотвърдена информация причината за поредното отлагане на началото на разискванията е срещата между министър-председателя Зоран Заев и Билал Касами, лидер на БЕСА. Партията блокира процеса, след като настоя за промяна на дефиницията за гражданство.
Според информацията, циркулираща в медиите, правителството в Скопие се нуждае от още един глас за осигуряване на необходимото квалифицирано мнозинство.