Цигани от Брезово подгонили Карбовски с лопати и мотики

Телевизионният водещ е пристигнал в пловдивското градче, за да снима 13-годишното момиче, което забременяло от брат си

Мартин Карбовски

Мартин Карбовски

Цигани от Брезово са нападнали със закани за бой и псувни журналиста Мартин Карбовски. Те подгонили водещия с лопати и мотики, пише "България Днес". Телевизионният водещ е пристигнал в пловдивското градче, за да снима 13-годишното момиче, което забременяло от брат си. 

Историята придоби публичност преди няколко дни и шокира с роднинските отношения между циганите. Местното население обаче не приело добре появата му и ситуацията ескалирала. "Голям дразнител е този Карбовски! За секунди стана страшно. По-добре и вие си тръгвайте, за да не станат същите проблеми. Не искаме журналисти, не искаме репортери. Оставете ни на мира", надвиквали се един през друг циганите от махалата. 

Според изданието, 13-годишното бременно момиче се казва Мима, а бащата на детото - Чавдар (16 г.). По думи на местните след ексцесиите покрай появата на Карбовски здравословното състояние на девойката се влошило и тя не се чувствала никак добре. 
"Няколко пъти вече припада. Оставете ни на мира, защото ще стане страшно. Детето ще умре заради всякакви хора, които ни тормозят", агресивно се заканил близък на Мима и заплашително тръгнал към екипа на вестника, като викал, ругаел и псувал. 

Комшийка на Мима, която се представила и за нейна роднина, се поотпуснала и разказала повече подробности за забранената любов между брата и сестрата. "Всички тук така знаят - че чака дете от брат си. Ама при Мима работата сигурно случайно е станала. Едва ли са искали да имат бебе. Преди това Мима имаше друго гадже, може детето и от него да е. Никой не казва със сигурност. Разбрахме, че социалните са се заели със случая. Те ще решават какво ще става оттук нататък", обяснила жената на средна възраст. 

Думите й, че забременяването й е станало случайно, са били потвърдени и от други жители на циганската махала в Брезово. 

Екипът на вестника потърсил Карбовски за коментар по проблемите му с част от жителите на Брезово, но мобилният му телефон е бил изключен.