Цацаров заминава на официална визита в Сърбия. Ще поиска ли Цветан Василев?

Щели да бъдат обсъдени и други теми и въпроси от взаимен интерес. Какви? Това е въпросът.

Главният прокурор Сотир Цацаров заминава днес на двудневна официална визита по покана на сръбския главен прокурор Загорка Доловац, съобщиха от прокуратурата. Но не съобщиха най-важното- дали целта на посещението е прибирането у дома на банкера Цветан Василев. От пресцентъра на държавното обвинение са крайно пестеливи на думи и изобщо не си дават труда да обяснят това. Почти като при гостуването на руския главен прокурор Юрий Чайка. И даже са още по-загадъчни. 

"По време на посещението ще бъде подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратури", казват те. Щели да бъдат обсъдени и други теми и въпроси от взаимен интерес. Какви? Това е въпросът.

Иначе-протоколни приказки-бол. В програмата се предвиждат срещи на българската делегация с представители на сръбската прокуратура и в парламента на Република Сърбия. Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде придружен от заместник-главния прокурор Ася Петрова и от завеждащия отдел "Международен“ във ВКП Цветомир Йосифов.