Църквата, джендърите и вратите на Ада

Съвсем доскоро БПЦ подкрепяше и насърчаваше същата тази Истанбулска конвенция,

Светослав Пинтев 

В. „Дума“ беше един от първите, които пусна умопомрачителната новина, че във всеки храм ще се чете молитва срещу т.нар.  джендър конвенция. Очаквам всеки момент от амвоните да обявят Кръстоносен поход срещу измисления от пропагандните гурута „трети пол“, а вестникът на социалистите да е гласът на Църквата. И без това светите отци, десетилетия били под пагона на ДС, очевидно са изградили трайни навици в тази насока.  

„Гражданите на Ботевград“ искали да се направи национален референдум дали България да ратифицира Истанбулската конвенция", твърди "Дума". Веднага го поиска и БСП, а някой ловко подкладе истерия по темата. Ратификацията беше спряна, което ни изложи като кифладжии пред Европа.  

Църквата без притеснение пее в този очевидно фалшив хор. Колко познато и страшно…  И колко удобно това де случва в началото на българското председателство на Съвета на Европа. 

Преди 2 дни Светият Синод на Българската православна църква излезе със становище, в което призовава парламента да отхвърли Истанбулската конвенция. Без да го е еня, че съвсем доскоро БПЦ подкрепяше и насърчаваше същата тази Истанбулска конвенция, както ще видим по-долу. Но сякаш получи знак свише да се отметне. И този глас съвсем не е от небесата, а някъде от Север… 
Не останаха по назад католици, евангелисти,  мюсюлмани, които в един глас ревнаха, че така се руши религията. А това  силно мирише на прецизно изработено активно мероприятие. 
  Как пък в нито една друга страна представителите на църквите не провидяха заплахата от този ужасен трети пол. С изключение на Колумбия, да кажем. 
Изглежда у нас се завръщат времената, когато вероизповеданията застават като един зад партията-майка. Тази тенденция, между другото е напълно в рамките на византийската традиция, свято следвана от Путин, който според генерал Решетников трябва час по скоро да бъде избран за самодържец. На там ли ни водят с тази истерия?   

 Не мога да не цитирам думите, които колежката Мирела Веселинова наскоро написа във Фейсбук: 
„Как страховитите джендъри ще отворят кутията на Пандора с универсалния си шперц, ще ни вземат изконните християнски ценности и ще ги хвърлят през вратата на Ада, а на тяхно място ще сложат змийски яйца, увити в целофан, което ще дискриминира мъжете ни като ги нарочи за насилници и в резултат на това ще разсипе основната клетка на обществото - семейството. Ако някога съм се съмнявала в действието на хибридната руска пропаганда за сметка на изконната българска глупост, дълбоко се разкайвам. В съчетание действат безотказно“.  Наистина няма празно. Ще кажеш, че цял мозъчен тръст от КГБ е нагласил нещата така. 
Тук възниква един много страшен въпрос. Нима БПЦ все още е подвластна на наследниците на атеистичната и враждебна на религията комунистическа власт и нейните господари. И винаги ли ще е готова да отвори вратите на Ада, за да им угоди? Преди време БПЦ се включи активно в обсъждането на проблема с насилието срещу жени. Митрополитите участваха в конференции, даваха изявления пред медиите, а сега изведнъж, сякаш по заповед се обърнаха в противоположната посока. Православният сайт Dveri. Bg  е документирал позицията им(виж ТУК, б.р.). А когато става дума за заповеди, то е ясно - идват от Москва. Не се учудвайте, че духовниците, БСП и президентът Радев днес са една позиция.