Тръмп за сина си: футбол да, американски футбол - не

Американският президент поощрява най-малкия си син да тренира футбол, който става все по-популярен в САЩ

снимка: news.bg

снимка: news.bg

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не би насърчил най-малкия си син Барън да играе американски футбол, но и не би го спрял, ако иска да тренира, предаде ДПА.

Телевизия Си Би Ес излъчи вчера интервю с президента часове преди финала на шампионата по американски футбол (Ен Еф Ел). "Това е хубав въпрос. Трудно е да се отговори. Ако иска, да. Но дали ще го подтикна към това? Не", отговори Тръмп. Той отбеляза, че това е опасен и груб спорт.

"Впрочем той играе много футбол, харесва му", добави президентът. "Много хора, включително и аз, си мислеха, че футболът никога няма да го бъде в нашата страна, но той набира бързо популярност", каза Тръмп.

Това е едно от редките признания към футбола, изречени от американски президент. Футболът дълго време бе смятан в САЩ за женски и детски спорт, но набра популярност най-вече заради испаноезичните малцинства. Тръмп лично лобира за това САЩ да станат, заедно с Мексико и Канада, домакини на Световното първенство по футбол през 2026 г., отбеляза Франс прес.