Топ дизайнери гостуват на Макрон за Седмицата на модата в Париж

Сред тях обаче не са Карл Лагерфелд и Никола Гескиер - стилистът от Вюитон, който е сътворил редица тоалети на Брижит Макрон

По случай Седмицата на модата в Париж, френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит приеха снощи в Елисейския дворец стотина френски и чуждестранни модни дизайнери, за да откроят Париж като град на модата, предаде Франс прес.

На президентската маса бяха главната редакторка на американското издание на списание "Вог" Ана Уинтър, французите Айдер Акерман и Жан-Пол Готие, италианката Мария Грация Киури, британката Сара Бъртън, американецът Том Браун и ливанецът Ели Сааб. Сред гостите бяха също Сидни Толедано, бивш директор на Диор, Бруно Павловски от Шанел, Стела Маккартни, Кристиан Лубутен и Симон Порт Жакмю, предава БТА. 

Франс прес отбелязва отсъствието на Карл Лагерфелд и Никола Гескиер - стилистът от Вюитон, който е сътворил редица тоалети на Брижит Макрон - заради участието им в ревю на следващия ден.

Френският президент заяви пред гостите: "Исках през тази Седмица на модата да сте тук. Това е седмица, в която целият свят е в Париж и красотата на модата е пред очите на всички. Много важно беше това официално признание - че Републиката отдава почит на талантите от цял свят и че мнозина творци избраха Париж. Преди няколко седмици приехме във Версай мъже и жени от бизнеса с лозунга "Choose France". Същото искам да кажа и на творците като вас: Изберете Франция. Не мога да не изразя почитта си към моята съпруга Брижит, която отстоява френската висока мода и изпитва голямо възхищение към вашата работа", каза френският президент.