Томислав Дончев: До края на годината обществените поръчки ще се възлагат изцяло електронно

Опитите за изкривяване на цената ще бъдат невъзможни, обяви вицепремиерът

Томислав Дончев

Томислав Дончев

До края на годината процесът по възлагане на обществени поръчки ще бъде изцяло електронен. Опитите за изкривяване на цената или на други елементи ще бъдат невъзможни.  Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на форум в София, посветен на европейската солидарност в инвестиционната политика. 

Той коментира, че през следващия програмен период основен приоритет трябва да бъде повишаването на добавената стойност в българската икономика. 

"Ние сме започнали програмирането за новия период преди средата на миналата година. Пътища. Железници, воден сектор, социална инфраструктура, общински сектор. Повишаване на добавената стойност на икономиката, дигитализация, внедряване на високи технологии", добави към приоритетите вицепремиерът. 

"Трябва да сме дръзки и амбициозни. Типът инвестиции в голяма степен ще се запази. Не предвиждам и промяна в обемите", каза още той.

Според Дончев в следващото десетилетие в България трябва да се изградят още 10 или 12 индустриални зони, заедно със съпътстващата ги инфраструктура.

"Трябва да създадем нова национална система на политическо, експертно и техническо ниво и това предполага дори промени в структурата на Министерския съвет. Всички звена на научна инфраструктура трябва да бъдат в мрежа и да следват политика, свързана с целите на икономическата. Съответните мерки в науката и образованието", заяви още Дончев и подчерта, че всяко дете трябва да бъде в клас.