Тома Биков: Мотивите на БСП за вот на недоверие са повърхностен преглед на печата

Аз се запознах с техните мотиви, но за съжаление не мисля, че ще се проведе някакъв сериозен дебат

Мотивите на БСП да внесе искане за вот на недоверие на правителството са като повърхностен преглед на печата. Така цветисто описа вота на недоверие, който внесоха в парламента вчера от БСП депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНР.

Социалистите внесоха искането си вчера, като се мотивираха с  неразкритите убийства, бягството от Софийския централен затвор и други проблеми в сектор "Сигурност".

Според Биков е нужен сериозен дебат за сигурността и работата на МВР, но вотът не го провокира. 

"Аз се запознах с техните мотиви, но за съжаление не мисля, че ще се проведе някакъв сериозен дебат по тази тема, която иначе се нуждае от такъв разговор. Още в мотивите виждам един преглед на печата и то доста повърхностен, споменаване на конкретни събития от последните няколко месеца. Въпросът е, че няма концептуално поставяне на проблема със сигурността, няма задаване на някаква алтернативна политика. В крайна сметка, когато се стигне до вот на недоверие, се решава и съдбата на управлението, и на правителството. То не е само конкретната тема, защото се иска сваляне на управлението. Доколкото чувам БСП казват, че направо отиваме на предсрочни избори, така че въпросът не е само справя ли се правителството със сигурността, но и искаме ли да има предсрочни избори. Според мен те доста избързват, защото не са готови да предложат алтернатива, не само в сферата на сигурността, но и във всички останали сфери", каза Биков.