The Sunday Express съвсем го закъса - вдига тиража си с фалшиви пророчества на Баба Ванга

Ясновидката пророкува - гигантски метеорит в Русия, опит за покушение срещу Путин, мистериозна болест за президента на САЩ

Баба Ванга

Баба Ванга

Жълтият таблоид отново се опитва да впечатлява читатели с фалшиви пророчества, които се приписват на Баба Ванга. Обикновено те идват като препечатки и източници от руски медии, в които култът към българската гадателка продължава да е много силен. Близки на Ванга и запознати с предсказанията й са категорични, че тя никога не ги е правила за отделни години, а единствено по конкретни поводи и събития. В Русия обаче тълкуването на нейните пророчества се е превърнало в "индустрия", която има и хибриден характер, целящ атака срещу западния свят и ЕС. 

Вестникът припомня, че сляпата мистичка, за която мнозина казват, че е предсказала атентатите в Ню Йорк от 11 септември 2001 година, Брекзит и възхода на „Ислямска държава“, е завещала и три важни пророчества за 2019-та. 

Българската селянка, пише вестникът в неделното си издание, която точно предвиди, че 44 президент на САЩ ще е от афро-американски произход, е предсказала и европейски икономически срив, цунами в Азия и гигантски метеорит в Русия. Руския президент Владимир Путин тя предупреждава да пази гърба си, защото през 2019-та ще има опит за покушение. А президентът на САЩ Доналд Тръмп, според думите й, ще се разболее от мистериозна болест, която ще му доведе редица други здравословни проблеми. Тя е предупредила и за масивни мегаземетресения, които ще се случат до края на настоящата 2019 година.

Европейската икономическа криза българската врачка е свързала с излизането на Великобритания от Евросъюза и с трусове в Италия, които ще провокират нова криза и за еврото като европейска валута. 

Предсказанието й за цунами вече се сбъдна, след като поне 222 души загинаха, а 843-ма бяха ранени при това бедствие в Индонезия неотдавна.

Между другото Путин вече спомена, че е бил на прицел в четири опита за покушение, което го е принудило да се огради от екип елитни снайперисти, пише The Sunday Express, цитиран от "Фокус".