Тереза Мей: След Брекзит работниците у нас ще са по-добре защитени от тези в ЕС

Стопанката на Даунинг стрийт 10 посочи, че ще продължи да води преговори с ръководството на ЕС

Тереза Мей

Тереза Мей

Работниците в страната ще имат повече права и по-добра защита след Брекзит, каза Тереза Мей.

Британският премиер днес говори пред Камарата на общините (долната камара на парламента на Обединеното кралство) заяви, че излизането на Великобритания от Европейския съюз ще има много положителни последици за Острова." Една от тях е това, че ние ще можем да въведем по-високи стандарти в защита за работниците и служителите, които ще се радват на повече права от техните колеги в Европа", каза от парламентарната трибуна стопанката на Даунинг стрийт 10. Тя още посочи, че ще продължи да води преговори с ръководството на ЕС.

Лидерът на опозицията Джереми Корбин обвини правителството, че не води прозрачна политика. "Вие се надпреварвате с времето само и само да постигнете лични цели", каза още водачът на Лейбъристката партия.

Лейбъристите са привърженици на т.нар. мек Брекзит. Този вариант предвижда Островът и останалите 27 членки на ЕС да запазят свободното движение на хора, стоки и капитали от двете страни на Ламанша. При евентуален твърд Брекзит между Британия и Европа ще има митнически контрол.