Тереза Мей е изправена пред бунт на 100 депутати

Нови разговори за Брекзит са насрочени за началото на следващата седмица, докато Тереза Мей се е запътила към друга конфронтация с парламента, заради позицията й за напускане на ЕС, пише в. Independent.
Този ход идва на фона на съобщенията, че министър-председателят е изправен пред голямо предизвикателство от консервативните депутати, които се противопоставят на излизане от ЕС без споразумение.
Министърът по въпросите за Брекзит Стивън Баркли и главният прокурор Джефри Кокс обявиха, че ще проведат отново разговори с главния преговарящ на ЕС Мишел Барние в предстоящите дни за ирландския механизъм.
Преди гласуванията в Камарата на общините, Тереза Мей ще отпътува на срещата на върха ЕС-Арабска лига в Египет тази неделя.
Докато правителствените източници искаха да попречат на преговорите за „сделка в пустинята“, се очаква премиерът да има срещи с лидерите на ЕС в кулоарите на мероприятието.
Докато часовникът изтича до планираното напускане на Великобритания от ЕС на 29 март, премиерът е изправен пред бунт от до 100 депутати, които искат тя да отложи Брекзит, ако не може да сключи сделка.
Премиерът вярва, че осигуряването на правно обвързващи гаранции по отношение на защитния механизъм е от ключово значение за преминаването на споразумението й за оттегляне през Камарата на общините.