Татяна Дончева: Нинова е последният човек, който може да говори за портфейли

Татяна Дончева

Татяна Дончева

„От средите на бившата комунистическа върхушка произхождат най-богатите хора в България. Последният човек от БСП, който може да говори за портфейли, е Корнелия Нинова. Портфейлът на Гергов и предаването на Пловдивския панаир на Гергов стана благодарение на нея“. Това коментира в ефира на БНР лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева, която добре познава кухнята на БСП.

Според нея смисълът на ликвидирането на партийните субсидии е да бъде премахната дори опасността някъде да се зароди алтернатива. А намаляването на субсидията на 1 лев е целенасочена политика за запазване на ГЕРБ и БСП на власт. 

„Партия ГЕРБ няма нужда от никакви субсидии, тъй като финансирането се извършва по други канали. Борисов каза – „На нас ни помогнаха да създадем партията две чужди фондации – „Конрад Аденауер“ и „Ханс Зайдел“. Разбирайте всичко – организация, финансиране, матрици за партийно строителство и т.н. Не знам някой партиен лидер в България от целия преход да е казвал толкова смело, че е рожба на чуждо финансиране и чужди субекти. Тази помощ продължава и досега. Едната част от партийната субсидия я държат на влог, което значи, че нямат нужда от нея“, коментира Дончева.