Татяна Буруджиева: За Цветанов ще решат тези, които подкрепят ГЕРБ

ГЕРБ не трябва да си нанася щета и вреда точно преди изборите, заяви политологът

Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева

Много по странен начин тръгват тези избори. Те са изключително важни и ключови за Европа. Всички се стремят да загубят изборите, вместо да се спретнат да ги спечелят, заяви в ефира на „Събуди се” по Нова телевизия политологът Татяна Буруджиева. Тя коментира разразилите се скандали около апартаментите, закупени от "Артекс". "Скандалът с апартаментите ще бъде по-скоро петно, отколкото белег върху ГЕРБ. Първо - има много време до изборите, има възможност случилото се да се компенсира. В изборите времето е много специфична категория и затова е много важно точно кога какви неща се правят. Ако не желаеш да има реакция и да има възможност да се реагира, това нещо се прави в друго време. Второ, фактът, че не става въпрос за придобити имоти вчера, но информацията не се изнася точно преди самите избори, а два месеца преди тях, защото ще бъде много очевидно, показва, че е удар под кръста. Трето – не бива да забравяме, че избирателите на партиите имат своята мотивация да ги подкрепят и своето доверие. Така че има всички възможности да се реагира и да се минимизира щетата, но такава определено ще има", обясни тя.

Според нея скандалът няма да разколебае толкова силно избирателите. „Тъй като не за първи път в ГЕРБ има оставки, има скандали и има реакции”, каза тя.

Буруджиева смята, че Цветан Цветанов няма да си подаде оставката. „Щетата вече е нанесена. Оттук нататък въпросът е в нейното минимизиране. За Цветанов ще решат само тези, които подкрепят ГЕРБ, твърдото ядро на ГЕРБ. Никой друг. ГЕРБ  не трябва да си нанася щета и вреда точно преди изборите”, уточни политологът.