Фирма за вътрешни превози загуби лиценза си заради "таен клиент"

До края на пътуването си никой от пъниците не получил нито билет, нито фискален бон

Лицензирана фирма за вътрешни превози няма да може да ползва до месец микробус заради "таен клиент" на НАП. Това съобщиха от офиса на приходната агенция в дунавския град. 

Екип от служители извършил контролно пътуване по редовната линия Русе - с. Тетово с автомобил на превозвача. Преди тръгването от автогара "Изток" в Русе клиентите платили на шофьора. До края на пътуването си обаче те не получили от него нито билет, нито фискален бон. След като инспекторите се легитимирали за проверката, се оказало, че микробусът нямал фискален апарат.

От НАП в Русе информират, че няколко десетки превозвачи не са платили декларираните си данъци и задължителни осигурителни вноски, а срокът за доброволното им плащане е изтекъл. Наличието на задължения в размер на повече от 5000 лева е основание приходната агенция да изпрати уведомление до изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" за налагане на принудителна административна мярка за временно или окончателно отнемане на лиценз за извършване на съответната дейност. 

От НАП в Русе обясняват, че се търсят търсят възможности за разсрочване и обезпечаване на дълговете на превозвачите.