"Суперорлите" приземиха Исландия, интригата за второто място в група D остава

Двата отбора ще спорят за второто място в групата

снимка: Ройтерс / БиТиВи

снимка: Ройтерс / БиТиВи

Отборът на Нигерия победи с 2:0 Исландия в мач от груповата фаза на световното първенство по футбол и записа първи три точки на шампионата в Русия. "Викингите" остават с една, а в последния си двубой ще се изправят срещу лидера в групата Хърватия, докато африканците ще спорят с Аржентина в директна битка за второто място в класирането.

"Викингите" започнаха по-уверено и още във втората минута можеха да открият резултата, но ударът от фаул на Сигурдсон бе избит от вратаря Франсис Узохо.

През първото полувреме липсваха сериозни голови ситуации, като само статичните положения разнообразяваха постната игра на двата тима.

Отборът на Нигерия излезе по коренно различен начин за второто полувреме и поведе с гол в 49-ата минута след светкавична контраатака. В герой за "суперорлите" се превърна Ахмед Муса. В 57-ата минута африканският тим бе близо и до второ попадение, но стражът Ханес Халдорсон се намеси блестящо и изби в корнер.

В 73-ата минута нигерийците уцелиха и греда, а няколко секунди по-късно вече водеха с 2:0. Муса влезе мощно в наказателното поле, финтира стража на "викингите" и вкара втория си гол в мача.

В 82-ата минута Исландия получи право да изпълни дузпа, но Гилфи Сигурдсон стреля над вратата.