Строежът на магистрала "Русе- Велико Търново" ще се съчетае с нов мост над Дунав

Очаква се трафикът да се увеличи многократно след завършването на аутобана, заяви Дончо Атанасов

Дончо Атанасов

Дончо Атанасов

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов заяви преди БНТ, че веднага след началото на строежа на магистралата между Русе и Велико Търново ще започне изграждането на нов мост над Дунав. Той ще бъде в Русе, като вече е избрано място за него. Съоръжението ще е нужно, тъй като се очаква трафикът да се увеличи многократно след завършването на аутобана.

Атанасов уточни, че за изграждането на магистралата ще са необходими около 3 години. Такъв времеви срок даде и за приключване на строежа на "Хемус", където предстои началото на строителните дейности между Ябланица и разклона за Ловеч и Троян. По думите му до 2021-2022 г. и двата транспортни проекта може да са готови.

Той каза още, че след обилния снеговалеж от вчера всички пътища в страната се обработват постоянно, за да се избегне заледяване. Шефът на пътната агенция уточни, че е имало инциденти с камиони на магистралите "Тракия" и "Хемус", които са ангажирали много техника и са блокирали част от движението.

Атанасов се оплака, че само за вчерашния ден в агенцията са постъпили 15-20 фалшиви сигнала за затрупани от снега коли, в които има и хора. Според него подобни неща са недопустими, тъй като част от техниката се пренасочва за тези места и по този начин се забавя чистенето.